fredag 30 november 2007

Händelsefullt avslut på november!

Här händer det grejer må ni tro! I söndags var jag, mamma, pappa, Axel och hans mamma och pappa ute och gick tipspromenad vid SOK Viljans stuga, som för övrigt ligger vid Hycklinge Hage! Fniss. Jätte trevligt fast det var tur att man satt i vagnen för det var lite lerigt på marken här och där! Efter så mycket frisk luft var det mysigt att ta en fika vid den öppna brasan i SOK Viljans stuga efteråt. Givetvis fanns det även tid för att busa lite med Axel i soffan där mamma och Lotta försökte fika. Vi hade givetvis alla rätt men Axels mamma, Lotte fick även 3e-pris för att hon gissat nära på en utslagsfråga. Inte illa för första vandringen!

Dagen därpå så var det dags för Julbord på mammas och pappas jobb. Var så trött innan vi skulle åka att jag somnade i pappas famn. Hmmm, pappa ser inte heller så pigg ut. Kan det vara så att mamma tar lite väl lång tid på sig framför spegeln må tro!?! Fniss

Efter julbordet var jag desto piggare och visade glatt att "så här mycket köttbullar åt jag"!

Vad har vi gjort mera denna vecka? Jo idag följde jag, mamma och pappa med mormor till Karlssons i Hultsfred för att julhandla lite! Ville inte sitta i min vagn utan fick klättra runt i en vanlig kundvagn istället. Och så övertalade jag pappa att få sitta på hans axlar! Oj hjälp vad högt upp man kom! Problemet var bara att mamma och pappa inte gick dit jag pekade! Snopet värre! ;O)

Som sagt hände det en massa kul men givetvis så får man inte vara piggelin allt för länge! Åkte denna vecka även på en släng av maginfluensan och fick dricka vätskeersättning då jag inte ville äta eller dricka något! Hoppas det snart vänder! Nu har jag allt varit sjuk så det räcker för ett bra tag framöver!

Frisk igen och dags för 1-års kalas hos Axel!

GRATTIS AXEL 1-ÅR!
Så var man frisk igen och tur är väl det för kompisen Axel har fyllt 1år och vi var där på kalas! Det var super roligt! Det bjöds på tårta, fiskdamm och en hel del bus. På kalaset kom även Alwa, Alvar, Leo och Theo. Hmm jag kan rimma! Hihi. Ja och så Axel förstås! Hihi
Här sitter vid till bords och smaskar. Jag fick pröva majsbågar för första gången men jag vet inte om jag var vidare förtjust i dom. Dom smakade inte så vidare mycket!

Efter tårtan och paketöppning var det dags för bus igen. Här är Axel, Alwa och jag i full gång med att brotta ner mamma för att sno hennes glasögon. Hihi. Busigt värre!

Kolla vad skoj vi hade. Jag somnade tidigt den kvällen efter allt busande på kalaset! Tack för ett super duper trevligt kalas Axel! Hoppas din dag blev allt du önskat dig!

Många kramar och GRATTIS än en gång från din vän Denise.

Så var det dags igen! Denna gång var det 3-dagars febern som slog till!

Hmmmm! Hur många gånger ska jag bli sjuk under denna höst?
Så var man alltså lite hängig igen! Med över 39 graders feber och ingen aptit så är man inte så vidare pigg utan vill helst vara i mammas eller pappas trygga famn och gosa.


Fast det är klart, jag blev ju 11 månader den 15e november och då fick jag lite paket av mamma och pappa som piggade upp mig lite. Sen kom även mormor och busade och gav mig lite paket.

Sen har jag ju helt glömt bort att nämna att det faktiskt har varit farsdag oxå! Var så glad över att pappa och mamma ska gifta sig så att jag helt glömde bort att skicka en kram till lilla pappsingen i mitt förra inlägg. ;O) Givetvis så får du här en alldeles speciell kram ifrån din lilla dotter samt ifrån mammsingen. Miljoner och drilljoner med pussar och kramar på farsdag lilla pappa! Vi älskar dig så!

torsdag 15 november 2007

Mamma & Pappa ska gifta sig!

Den 13:e november 2007 var mamma och pappa ute och åt
på restaurang med ett par vänner från föräldrargruppen.
Jag stannade hemma och busade med mormor som satt barnvakt åt mig så att mamma och pappa fick komma iväg en sväng.

Mormor och jag busade så mycket att vi glömde bort tiden.
Vips så var klockan alldeles för mycket och mamma och pappa kom hem igen. Men det gjorde absolut inget för då fick jag och mormor reda på något jätteroligt som hänt!

Pappa hade friat till mamma!
:O)

När de hade varit iväg på restaurangen hade pappa efter maten gått ner på knä och, inför alla vännerna, frågat mamma om hon skulle kunna tänka sig att gifta sig med honom.


Givetvis svarade mamma JAAAAAA !!!!!

Så nu ska mamma och pappa, nästa sommar, bli Herr och Fru Blomqvist! Tjiihii vad skoj! Blev så glad när de kom hem och berättade den glada nyheten att jag bara vägrade somna på ett bra tag! Hihi. Inte skulle de få vara i fred och gulla inte. Här var det ju glada nyheter så här skulle det busas! Fniss. Sen var ju ringen som mamma hade fått av pappa så jättefin. Den glittrade så mycket att jag inte kunde sluta pilla på den! Jag försökte ta av den från mammas finger men det fick jag inte för henne.

Visst är de för söta tillsammans mina underbara små päron!

Avslutar detta inlägg med att här passa på att vråla ett stort GRATTIS till Er mamma och pappa. Vad kul det ska bli att få gå på bröllop nästa sommar!

STORA kramar från er dotter Denise.

PS... Tihi har i efterhand fått reda på att mammas blick visst var en syn för gudarna! Kan bara tänka mig vilka tankar som flög genom hennes huvud när pappa plötsligt gick ner på knä! Det måste ha varit en blandning av förskräckelse och förtjusning i hennes blick. "Vad fan gör karln....äntligen ska jag bli fru Blomqvist!!!"


;O)

P&K /Denise


måndag 12 november 2007

Grattis på 30-års dagen kära mamma!

Den 10:e november 2007 fyllde min mamma 30 år!

GRATTIS på födelsedagen älskade lilla mamma!

Trots att vissa säger att du nu blivit tant så förblir du alltid min söta lilla mamma. Jag älskar dig sååå mycket!

"När man som jag är väldigt liten
så händer det ofta att något går på tok.
Kanske blir jag ledsen över något jag inte förstår,
kanske blir jag arg för något jag inte får.
Då finns du alltid där för mig, kära lilla mamma.
I din famn finns alltid en plats där jag kan känna mig trygg,
dit kan jag krypa upp, även om jag ibland varit lite busig och stygg.
Jag vet att jag i ditt hjärta alltid har en speciell liten vrå,
att jag är stolt över dig mamma, det kan du lita på.
Du är min bästa vän och min kärlek till dig är för alltid densamma,
min alldeles egna, kära lilla mamma"

Givetvis blev det kalas när mamma fyllde 30 år! Vi bjöd hem släkt och vänner som alla ville fira att mamma blivit tant! :O) Det blev paketöppning, middag och massa tårta förstås. Mamma blev jätteglad över alla paket hon fick. Speciellt glad, tror jag, hon blev när hon öppnade mosters och BusAnders paket. Moster hade nämligen gjort en bok om deras liv tillsammans som systrar. Den innehöll en massa roliga bilder och när mamma läste vad moster hade skrivit blev hon så glad att hon började gråta. Knasigt värre!

Efter paketöppningen busade jag med mamma och mammas gudmor. Varje gång mamma lyckades få upp en lucka på min "pop-upp leksak" så stängde vi luckorna igen.

Det blev mycket bus den dagen! Här är jag, moster och mamma i full gång med att busa med pappa som tappert försökte ta ett kort på oss alla tre. Hihi. det blev ju ganska bra!

När alla gästerna gått hem så var det skönt att få mysa lite med moster i soffan. Vi kikade på "Nalle har ett stort blått hus" och läste i min nya fina ljud-bok som jag fått av moster och BusAnders.
Helgen innan hade mamma bjudit in alla sina tjej-kompisar på middag! Det blev en hel del tjejer som kom så det dukades upp till långbord och bjöds på buffé!

Pappa och jag flydde fältet hem till Leo och hans pappa. Dit kom även Axel och hans pappa. Alwa och hennes pappa fick stanna hemma då Alwa var sjuk. Krya på dig vännen min!

Våra mammor var som sagt på fest hemma hos oss och festen höll på långt in på natten så vi småttingar orkade inte vara uppe så länge utan somnade utmattade efter en fasligt massa busande med papporna våra. Hihi jag kan gissa att våra pappor var glada när vi äntligen somnade så de kunde käka och titta på NHL Hockey.

Så här glad var mamma över att ha så många goa vänner som kom på 30-års middag hem till oss.

Visst är hon allt bra söt lilla mammsingen min!

söndag 11 november 2007

Föräldrargruppsträff, Halloween & Kalas!

Den 31:e oktober var det föräldrargruppsträff igen! Denna gången så var det information om dagis som stod uppskrivet på schemat! Medan de vuxna lyssnade på informationen så sysselsatte vi oss med att utforska alla de leksakerna som fanns.


Direkt efter träffen åkte jag, mamma och pappa hem till min kusin Viktor och hans familj. Idag så fyllde nämligen Viktor år och skulle givetvis få paket av oss på sin stora dag! Viktor och hans syster Jennifer var jättesnälla och lånade ut sina leksaker till mig. Mamma vakar hela tiden noga över axeln min så att jag inte tog sönder någon av deras leksak. Sen var det dags för kalasmiddag! Fick för första gången smaka på lite klyftpotatis! Hamburgarna fick mamma behålla själv men potatisen la jag beslag på! Smaskens!

Eftersom dagen varit full av aktiviteter hann vi inte reflektera så värst mycket över att det idag var "Halloween". Men dagen till ära åkte fångdräkten på när det var pyjamasdags. Så man kan väl säga att jag klädde ut mig lite i alla fall! HihiUtklädd eller ej så är jag i alla fall en hejare på att skaka galler! ;O)




Undrar om morfar var lika busig som jag är?

Den 29:e oktober var en måndag och då var det som vanligt dags för bus på "Nyfikarna" igen! Elsa utforskade verktygslådan, Axel hittade damsugaren och jag försökte klura ut om det gick att stoppa ner några andra saker än bollarna i min favoritleksak. Även Leo var med och klurade men vi kom fram till att det gick bäst med bollar.
Om dom bara inte försvann hela tiden!!!

På eftermiddagen, samma dag var jag, mamma och pappa vid morfars grav. Vi hade köpt blommor och ett rött litet hjärta åt morfar då det idag var två år sedan morfar reste till änglarnas land! Tidigare på dagen hade mormor varit där med massa blommor och kransar och gjort morfars grav jätte fin.


Vi saknar dig alla sååå otroligt mycket morfar! Tänker ofta på hur kul vi skulle ha haft om du varit här. Vi skulle ha hittat på en massa bus hela tiden och säkert drivit mamma till vansinne! Fniss. Vet att du för alltid finns med oss! I våra tankar och i våra hjärtan för evigt! Vi älskar dig oändligt mycket morfar! KRAM från alla oss.

En händelserik helg!

Sista helgen i oktober blev en väldigt spännande och rolig helg! Den började med att mamma, pappa och jag gick och fikade på "Chill Out" med Alvar och hans pappa. Våra pappor hade fullt upp med att hålla koll på Alvar och mig medan mamma smög runt och tog kort. Att fika går ju ganska snabbt och sen vill man ju inte sitta still i stolen precis utan busa omkring på golvet istället. Alvar och jag fick tag på pappas plånbok och sen var det roliga igång!


-Kolla Denise! Jag fick tag i din pappas plånbok!
-Jättebra Alvar! Kom så sticker vi!


-Är du säker på att det är detta kort som det finns pengar på Denise?
-Inte vet jag, men vi tar med hela plånboken så får vi se!


Vi kom inte så långt med vare sig plånbok eller visa-kortet! Pappa tog tillbaka dom! Men kul var det att busa med pappa som nog blev lite nervös när Alvar och jag började leta igenom hans plånbok. Mamma skrattade mest!


På Lördagen kom Emil och hans päron på besök till Oskarshamn. Givetvis svängde de förbi hemma hos oss på en fika och lite bus! Emil har ju hunnit bli redigt stor nu... nästan lika gammal som mig, fast inte redigt! Vi busade loss rejält bland våra leksaker tillsammans med våra pappor. Det är så kul när dom kommer på besök! Hoppas det inte dröjer länge innan dom kommer hit igen!



Denna helg var ju även brorsan hemma igen! Pappa och jag utmanade brorsan på tv:spel! Gissa vem som vann! Brorsan så klart för han är ju sååååå megaduktig på allt vad det gäller tv:spel. Jag skyller visserligen på pappa! Det var nog hans fel att vi inte vann spelet! Fniss

-Pappa, om du sköter dom knapparna så styr jag spakarna här!

Nämen hallå där brorsan, det där var fusk! Så får du inte göra... och hallå där pappa, vakna nu! Öppna ögonen så du ser vad du gör!

-Jag, dålig förlorare?!? Nä det måste vara något fel på joysticken. Sitter sladden i ordentligt?


Hahaha det här med Tv:spel är nog inget för mig! Men kul var det att se brorsan spela bort pappsingen!

Kram kram i massor!