söndag 24 februari 2008

Äventyr i trappan där hemma slutade i hjärnskakning!

Den 20:e februari blev allt annat än vad man hade tänkt sig. Familjen höll på att göra sig i ordning för att åka till Kalmar över dagen och för ett par sekunder lämnades grinden öppen vid trappan och vips så var olyckan framme. Vid ett obevakat tillfälle smet jag upp i trappan men halvägs upp tappade jag balansen och trillade ner och slog i huvudet. Det bar av till sjukhuset där de konstaterades att jag fått en lätt hjärnskakning men då jag verkade ha piggnat till och slutat kräkas så tyckte de att vi kunde åka hem igen. Mamma och pappa fick order om att sköta övervakningen hemifrån och att det var mycket vila som stod på schemat. Det blev mycket myspys i mammas och pappas famn och på natten vakade de över mig i skift. Men jag blev inte så mycket piggare utan istället fortsatte jag att kräkas och fick inte behålla tillräckligt med vätska utan den 22:e tyckte mamma och pappa att det var bäst att åka in till sjukhuset igen. Det bar åter igen av till sjukhuset där samma läkare åter igen undersökte mig. Då jag vid det här laget var rejält medtagen och hade förlorat hela två kilo beslutades det att jag skulle läggas in för att få dropp och röntgas.... men orsaken blev inte hjärnskakning denna gång som man kunde ha trott utan diagnosen blev uttorkning på grund av vinterkräksjukan. Hmmm kan det varit så att man inte ville erkänna att man skickat hem någon som slagit i skallen rejält må tro. Hur som helst blev jag och mamma satta i ett isoleringsrum där jag fick dropp för att återställa mina vätskevärden. Den natten vakade mamma oavbrutet vid min sängkant. På morgonen nästa dag började jag kvickna till och fram mot eftermiddagen tyckte läkarna att jag var pigg nog för att åka hem igen. Jag blev sååå glad när pappa kom och hämtade hem oss. Väl hemma tog det ett litet tag innan jag började äta igen. Mamma och pappa blev lite oroliga då jag åter igen blev dålig första natten men dagen därpå var jag piggare igen. Nu gällde det bara att käka ifatt lite och lägga på sig kilorna man tappat. Hihi tog tillfället i akt att få prova på en hel del gottiga saker. Det var allt från chokladkex till glass men så fick jag med tiden även aptiten tillbaka för mammas goda mat. Till pappas stora förtjusning har jag nu blivit en redig fika-tjej. Siktar starkt på att det första ordet efter mamma och pappa ska bli kex! Fniss.
Notis från mamma och pappa:
Du vår kära lilla ängel, vi är så glada att det inte gick värre än vad det gjorde när ditt lilla äventyr i trappan fick ett sådant läskigt slut. Aldrig mera ska vi glömma stänga grinden till trappan. Dessa dagar har varit de värsta dagarna i våra liv fyllda med oro över att du vår lilla skatt inte mår bra. När vi nu åter igen ser dig knata runt här hemma och hör ditt underbara lilla skratt fylls våra hjärtan av lycka, lycka över att du finns, vår älskade lilla Denise.
/Kram Mamma och Pappa.

onsdag 20 februari 2008

Besök vid fågeldammen, lekplatsen och fika med nybakta bullar!

Den 19:e februari var mamma, pappa och jag samt en massa vänner ute på promenad i det fina vårvädret. Vi var nere vid fågeldammen och kikade på fåglarna. Rätt som det är så kom en liten gullig vovve springandes och skulle hälsa på oss. Vi fick en hel limpa bröd av vovvens husse att mata fåglarna med. Theo var en riktig hejare på att kasta brödskivor till fåglarna medans Leo och jag kastade små delar av brödet för att sedan istället glatt mummsa i oss resten men det fick vi inte för våra mammor. Sen gick vi till lekplatsen där vi testade gungorna, sandlådan, klätterborgen och givetvis rutschkanan.

När vi hade busat färdigt så gick vi hem till oss för fika. Det bjöds på nybakta bullar som mamma och jag hade bakat på förmiddagen. Jag var chef över pärlsockret, vilket gjorde att en del hade massa socker medans andra inte hade så mycket. Det är svårt att sikta rätt!

Till fikat slöt även Axel och hans mamma upp. Det blev massa bullätande och bus den eftermiddagen.

torsdag 14 februari 2008

Alla hjärtans dag 2008!

Stora kramar på alla hjärtans dag,
önskar Denise med familj!

Fika hos Leo och Alla hjärtans fika hos Alwa med tipspromenad!

Dagarna innan alla hjärtans var mamma, pappa och jag hemma hos Leo och hans familj på fika. Det bjöds på semlor och massa annat gott. Givetvis fanns det även tid för en hel del bus.
Dagen därpå, dvs dagen innan alla hjärtans dag, var mamma, pappa och jag hemma hos Alwa på Alla hjärtans fika. Där var även Axel och hans mamma, Alvar och hans pappa samt Leo och hans mamma. Vi började med en tipspromenad som Alwas mamma hade ordnat med. Jätte rolig idé att sätta ut lite frågor längst promenadstråket! Det var så skönt att vara ute och promenera i det soliga vårvädret och när vi kom in väntade det frallor och yoggi. Mummmms!

På kvällen kom Alvar, hans mamma och pappa på fika hemma hos oss. Tihi då sågs ju Alvar och jag igen men nu så var ju även mamma Cecilia med. Det var ju så länge sen de var hemma hos oss så det var jätte kul att dom kom hit och busade.


Ja visst ja, höll på att glömma att även Theo och hans mamma var med på tipspromenaden, men Theo blev dålig så de fick åka hem. Skickar STORA krya-på-dig kramar till dig grabben!

söndag 10 februari 2008

Melodifestivalskväll med Alwa och hennes familj!

Lördagen den 9:e februari var det premiär för deltävlingarna i Melodifestivalen och vi hade bjudit hem Alwa och hennes familj till oss på middag. Mamma hade lagat fläskfile i ugn med pressad potatis och grönsallad till, min favoriträtt! Efter maten var det pyjamasdax för Alwa och mig. Men det var långt ifrån läggdax! Nä, här skulle först busas rejält! :O) Medan Alwa och jag hade fått på oss pyjamas hade det dukats fram grönsaker och dipp inför melodi-festivalen. Givetvis högg även jag och Alwa in i grönsaksskålarna.

Hihi Alwa var så kvick i fingrarna att våra päron hade svårt att hänga med! Tills sist fick grönsaks-skålarna flyttas tíll bordet mellan sofforna för att vi små inte skulle nå dom och Mia satt i soffan och höll kärt i dipp-skålarna.


Jag somnade till sist ifrån melodifestivalen så mamma fick gå upp och lägga mig men Alwa höll ställningen. Det var en toppen trevlig kväll med melodifestival, god mat och goa vänners sällskap.

Nästa helg är det dags för melodifestivalstittandet igen och då kommer brosan ner till oss! Ska bli jätte skoj.

Hmmm undrar om jag orkar vara uppe lika länge då!?!

KRAM KRAM

onsdag 6 februari 2008

SEMLA ÄR GOTT!

Den 5:e februari var det semledagen och givetvis dukades det fram till semlekalas hemma hos oss oxå! Pappa hade göpt med sig var sin semla på väg hem från jobbet så efter maten blev det fika!
Var först väldigt skeptisk mot det vita skummet som låg på min bulle. Fick smaka lite från mammas finger, försiktig som man är med nya saker. Fniss. Märkte ganska snart att det faktiskt var redigt gott och då åkte tungan fram och sen sa det bara slurp så hade jag grädde och i hela ansiktet. Fast när mamma kollade om jag hade fått i mig något av bullen kunde man dock konstatera att jag mest kladdat mig igenom semelätandet! Men skoj var det!

söndag 3 februari 2008

Tipspromenad vid SOK Viljans stuga!

Den 3:e februari var det så äntligen dags för tipspromenad vid SOK Viljans stuga igen. Vi missade premiären i januari men idag så hängde vi glatt på! Vi var igång redan vid 9 och promenerade. Jag höll mig vaken halvägs, mycket tack vare att mamma körde rally med vagnen men sen så somnade jag gutt i den friska luften.
Efter promenaden blev det som vanligt fika inne i stugan och jag gick på upptäcktsfärd och hittade en korg med leksaker att leka med. Sen hade jag även släpat med mig en mängd kottar från promenaden som jag analyserade lite närmre under fikastunden. Det blev förresten en tävlan inom familjen. Hihi, tyckte det var jätte skoj och se mammas och pappas snopna miner när de blev brädade av storebrosan! Både mamma och pappa skrapade ihop 8 rätt medan brosan fick 9 rätt! Bra jobbat!