måndag 28 juli 2008

Semester på västkusten!

Nu är vi på väg till Västkusten för en veckas semester! Ska bli sååå skönt och så kul att få hitta på en massa kul med mamma och pappa i en hel vecka. Och så ska det bli såååå kul att få träffa farfar samt Axel och hans päron! Vi åker nu först till farfar som bor i Hedekas i Bohuslän. Där stannar vi i ett par dagar och busar lite sen åker vi vidare till Axel o Co som har sin stuga inte långt från farfar.
Det är ganska långt att åka så vi åker på eftermiddagen så att jag sover en bra bit av vägen och sen så har vi laddat upp med en massa gottigt att mummsa på i bilen. Jag har även packat väskan med leksaker så jag får nog inte så tråkigt.....hihi, smög ner dvd:n oxå för säkerhets skull! Hihi. Vi får ta en massa pauser om vi blir trötta på att sitta i bilen.


Ha det bäst så hörs vi! Stora semesterkramar från Denise med familj.

fredag 25 juli 2008

Jag har fått en större balja!

Idag var det jätte härligt väder! Solen sken och det var varmt som attans. Efter att ha ätit frukost ute på altan plockade vi fram min nya pool! Fast jag kan inte redigt säga pool ännu så jag kallar min nya pool för balja! Trots att den är fyra gånger så stor som baljan jag tidigare badat i.


Först gällde det ju att blåsa upp baljan. Mamma bredde ut den på gräsmattan sen gick hon in igen en sväng. Hade tidigare hört mamma att man var tvungen att blåsa upp polen och att luften skulle in i små hål som fanns runt om den. Så när mamma gick in satte jag igång att blåsa och blåsa så mycket jag bara orkade! Tänkte att det här fixar jag på ett naffs och överraskar mamma när hon kommer ut igen men redigt så lätt var det inte! Fniss..... tur var väl det för vad mamma försvann in för var just för att hämta pumpen som man skulle blåsa upp baljan med! Hihi, inte visste jag att vi hade sådana moderniteter! Vilken tur, jag som trodde att vi skulle ägna hela dagen åt att blåsa upp den! Pust!

När luften kommit på plats och baljan var uppblåst såg jag till min stora förtjusning att det i mitten fanns en rutschkana som man kunde åka på. Så fort vattnet kommit i och badräkten åkt på plumsade jag i badet! Gud så härligt och så jätte skoj! Åkte kana jätte många gånger och när inte jag åkte så fick alla mina leksaksdjur åka kana ner i vattnet så det plaskade rejält på pappa som satt och vilade i skuggan på altan. Han har förresten gjort sig illa i axeln och är hemma från jobbet för att vila upp sig så han fick inte bada idag. Stackars pappa, det syns att han har rejält ont till och från. Hoppas det snart går över pappsingen!
Istället fick mamma svira om och hoppa i badet med mig! Visst är vi Mysingsös snyggaste badbrudar, mammsingen och jag!



Efter flera timmars plaskande i vattnet fick vi gå upp för att torka och värma oss lite! Jätte bra att baljan var delad i två delar för mamma fyllde den lilla delen med varmt vatten så man kunde hoppa in där och värma sig mellanåt! Smart tänkt va!?!


I min nya lyxbalja kommer jag nog ägna många timmar i sommar! Ni är alla välkomna att kika förbi på en fika och lite bad! Det är bara att slå en pling! Kram kram från Mysingsös badbrud nr 1!

torsdag 24 juli 2008

Kaffe med dopp hos familjen Schöttke!

Idag har vi varit hos mamma och mormors gamla grannar, familjen Schöttke, på eftermiddagssupé. Så när mamma var liten och fortfarande bodde hemma var hon och Yvonne, mammas barndomsvän, ofta inne hos dom och busade med deras två söner. Men nu har sönerna Schöttke blivit stora och flyttat ut så Mamma Carina och Pappa Robert har själva flyttat till ett lite mindre hus ute i Havslätt. Mindre men dock desto lyxigare! Ni hade fått i ordning huset jätte fint. Oj oj oj, när mamma fick syn på hur fint de bodde.... och oj oj oojj när pappa fick syn på utsikten..... och oj oj oj oj oj när jag fick syn på deras pool! ;O) Vilken tur att mamma hade tagit med sig badkläder till hela familjen. Något som oxå var roligt var att att även en annan granne från Aspåsa var där. Schöttkes andra granne Eva och hennes son Patrik kom oxå förbi. Fniss, mamma höll nästan på att inte känna igen Patrik till en början! När poletten trillat ner hade de en massa år att prata ifatt.


Efter att vi ätit och precis skulle hugga in i Carinas goda ananaspaj och glass samt dricka lite saft och kaffe kom en överraskning till allas stora förtjusning. Robert satte på en gammal videofilm från när mamma, Yvonne, Patrik m fl. var små och var inne hos dom och lekte med sonen Johan som knappt lärt sig att gå. Tänk vad tiden går fort och gud så roligt att få se mamma när hon var yngre. Pappa tyckte det var hysteriskt roligt att se att mamma, även som barn, var lika stirrig. -Du står ju inte still i en sekund ens, skrattade han!

Efter fikat och videotittandet hoppade vi så äntligen i poolen. Jag och Robert var först i! Sen kom även mamma och pappa! Mormor stannade på torra land med de övriga gästerna och Carina. Jag tyckte det var så skönt med ett svalkandes kvällsdopp! Jag och gummiankan fick sitta i deras gigantiska rosa badstol. En sådan skulle man ha! Fast den är nog lite för stor för badbaljan hemma i trädgården! Fniss.

Ganska mäktigt att ligga här och plaska och ha världens utsikt över havet som bara ligger högst hundra meter längre ner! Mamma och Robert var först upp men pappa och jag stannade kvar ett tag och busade i vattnet. Man måste ju passa på vet jag. Johan satt vid kanten och kastade bollen och gummiankan till mig när jag ville ha dom. Superkul med så mycket uppmärksamhet.
Men efter ett tag frös även lilla jag. Blå om läpparna och kall som en liten isbit fick jag gå upp ur badet, dock under protest! Ville ju fortsätta bada hela kvällen! Men när jag fick komma upp i mammas varma och gosiga famn för att äta lite frukt gick det bra!
Efter att ha fått lite i magen så kom nästan John Blund och hälsade på. Man blir bra trött av god mat, frisk luft och en massa bus och bad så vi begav oss hem för att äta kvällsvälling och krypa ner i sängen för att sova.

Tack familjen Schöttke för en underbar eftermiddag. Nu får det inte ta lika lång tid tills vi ses igen. Nästa gång får vi ta middagen hos oss! Vi får dock inte plats allesammans i min lilla badpool på en och samma gång! Kram Kram från Denise med familj.

onsdag 23 juli 2008

En dag fylld av bröllopsaktiviteter!

Idag var en sådan där dag då mamma och pappa skulle hinna med en massa bröllopssaker på en och samma gång. Hihi. Det var bara att hänga på så gott man kunde! Tihi. Det började ganske lugnt då mamma åkte till frissan för att klippa sig och snacka bröllopsfrisyr med frisören. Pappa och jag passade på att ta lite sovmorgon men när vi väl kom upp passade även jag på att gå till frissan! Frissan á la pappa! Hihi. Jag var jätte duktig och satt jätte still så det blev himla bra! Mamma blev jätte glad när hon kom hem! Så nu är båda töserna fina i håret!
Sen vid lunch bar det iväg till kyrkan där vi skulle träffa vår kantor som ska spela på brölloppet samt våra två solister som ska sjunga! Jätte nervöst då vi inte träffats förrut! Måtte dom bara vara duktiga så mamma och pappa blir glada. Oj oj oj, vilka röster! Efter bara ett par toner stod mamma och pappa som förtrollade! Tjejerna är ju super duktiga! Hörde mamma och pappa säga att det var som om två änglar kommit dit och sjungit! Bättre betyg kan man ju bara inte få! Toppen, tjejer! Kantorn spelade oxå jätte duktigt så jag tror inte vi har något alls att oroa oss för, utan kan gott slappna av!
Efter kyrkan åkte vi in på stan där vi sprang på Alvars pappa och tog en fika. Jätte skoj att prata lite strunt med honom tyckte mamma och pappa. Jag hade gärna sett att Alvar varit med men Magnus skojade och busade med mig rätt mycket så det blev roligt i alla fall!




Efter stan åkte vi och hämtade mormor och sen bar det av ner till hamnen där Oskarshamns Fordons Entusiaster hade samlats! Jipppiiieee så många häftiga bilar. Jag tyckte det var såååå skoj med alla bilar och jag såg jätte bra från pappas axlar! Nu ska vi hitta någon bil som jag tycker mamma och pappa ska åka i från kyrkan.
Hittade ingen bil som jag tyckte de skulle ha och efter ett tag tröttnade jag att leta! -Är vi klara snart? När ska vi hem?
-Nä seriöst pappa, när ska vi hem. Det har varit en lång dag och jag orkar snart inte hålla mig vaken längre!
När vi äntligen kommit hem drack jag min välling och somnade sedan bums, sött drömmandes om hur mycket bus jag ska ställa till med på brölloppet. Nu har jag ju övat att springa ifatt mamma och rycka henne i kjolen när hon kommer in på altargången och att springa fram och leka tittut med pappa framme vid altaret. Hihi hoho haha.

Shopping i Kalmar med mamma och mormor!

Igår, den 22:e juli, var mamma, jag och mormor på en shoppingtur i Kalmar. Vi strosade runt i affärerna, shoppade och myste i Kalmar city! På vägen hem svängde vi givetvis in en sväng på IKEA för ytterligare lite shopping men även för att få lite mat i magen. Jag och mormor passade på att busa lite medans vi väntade på mamma som handlade köttbullar i stora lass! Efter en hel dag fylld av shopping och en massa köttbullar i magen sov jag hela vägen hem i bilen! Ni kan tro att jag var uppe sent den kvällen eftersom jag somnade så sent på eftermiddagen! Hihi.

tisdag 22 juli 2008

Grattis moster på 35-års dagen!

Extra Extra!!!
Ja må hon leva, ja må hon leva! Idag fyller min kära moster, Karolina Nilsson, 35 år! Super duper stora kramar på din dag, moster. Hoppas du fått en bra dag. Önskar vi kunde ha varit där för att fira dig. Vi får fira lite extra när du kommer hit i Augusti. Kramizar från alla oss i Oskarshamn.

söndag 20 juli 2008

Hamnfestivalsvecka

Denna vecka har det varit Hamnfestival i Oskarshamn. Pappa, mamma och jag har varit nere och kikat en sväng ett par av kvällarna och ikväll, Lördag, var vi nere vid hamnfestivalen tillsammans med min kompis Alwa, samt mamma Mia och pappa Cristoffer. Ja, och så bäbisen i maggen förstås! Hihi Vi åkte ut på eftermiddagen till Alwa & Co och grillade. Efter maten gick vi alla ner till Hamnen för att kolla in festivalen lite.
Här diggar jag loss på pappas axlar till Oskarshamns gospelkör. Det svängde redigt bra tyckte jag och klappade takten på pappas huvud.
Alwa och hennes mamma var inte sena att hänga på. Här diggar vi till Talangjaktens stjärnor fast jag ville ju ner på marken och springa.
Efter att ha sprungit av mig lite hoppade jag upp i mammas famn ett tag. Det var strålande solsken och en massa folk som var spännande att kika på. Pappa fick detta braiga kort på mamma och mig när vi kisar lite inför solen.
Efter att ha strosat runt ett tag på hamnfestivalen så skulle vi åter avsluta kvällen hemma hos Alwa och Co igen. Där väntade nämligen lite efterätt på att få ätas upp! Hihi, inte mig emot! Men först han vi med att besöka Alwas Farfar på deras båt som låg inne i gäst -hamnen. Jätte spännande. Kolla in min frisyr. Diggade så mycket till musiken att toffsarna åkte ut! Visst ser jag sådär Wild and crazy ut! Hihi.
Medans mamma och goa Mia stod och pratade passade pappa och Cristoffer på att ta en öl. Alwa och jag passade på att utforska båten lite. Alwa hittade en kakburk på bordet som hon skulle få tag i till vilket pris som helst. Synd bara att det var tom! Men vi fick lite annat gott att smaska på! Hihi.
Det var ett bra tag sedan både mamma och pappa har varit lediga samtidigt och vi alla tre fått vara iväg på en sådan här helkväll så här passade vi på att låta Mia ta ett redigt mysigt familjekort. Och vilket härligt sommar kort det blev!
Tråkigt nog var det inte riktigt en helkväll då mamma var tvungen att senare på kvällen smita iväg och jobba en sväng. Men innan dess hann vi med att avsluta kvällen hemma hos familjen Lundberg/Berggren för lite fika vilket var jätte mysigt.


Tack Mia, Cristoffer och Alwa för en jätte mysig kväll och för all go mat och dryck! Nästa gång blir det hemma hos oss och då lovar jag att se till att både mamma och pappa är lediga hela hela kvällen! Stora kramar från Denise.

fredag 11 juli 2008

Bad & grillkväll hos Farmor med familjen Snygg!

Den 10:e juli Juli åkte vi till farmor och Kari i Kristdala för en grillkväll med dom och familjen Snygg. Innan dess passade vi på att stanna till vid sjön Humeln på eftermiddagen för ett svalkande dopp. Solen sken och det var jätte varmt i vattnet så vi stannade ett bra tag på stranden. Brorsan simmade jätte långt ut och jag sprang efter men kom inte så långt då vattnet ganska fort nådde upp över magen på lilla mig. Det är annat för stora brorsan som kan gå jätte långt ut i vattnet! Både pappa och mamma busade med mig jättemycket i vattnet så det stänkte rejält. Efter vi badat åkte vi vidare till Farmor för att grilla lite. Dit kom även familjen Snygg för att vara med och grilla. Dvs farbror Fredrich, faster Malin samt kusinerna Jennifer och Viktor. Det blev en massa god mat som farmor och Kari hade lagat till och en hel del bus. Det var super roligt att busa med Jennifer. Hon flög runt med mig i en grön liten låda och snurrade runt runt så det kittlade rejält i maggen.
Det är så kul när vi träffas allihopa och käkar gutt och umgås! Längtar redan till nästa gång vi ses! Kram Kram