söndag 17 augusti 2008

Mamma & Pappa sa JAAAAAAAA!

Nu har Mamma och Pappa gift sig!
Hipp Hipp Hurra för brudparet!

Älskar Er båda så otroligt mycket! Allt var så otroligt vackert i kyrkan när mamma och pappa i lördags sa "Ja" till varandra, precis som en saga! Det var inte många ögon som var torra när mamma och pappa lovade att hålla varandra nära .... eller var det kära dom skulle hålla varandra!?! Äh dom får helt enkelt hålla varandra både nära och kära så blir allt superbra! Hoppas Ni får leva lyckliga i alla Era dagar, precis som sagornas lyckliga slut!

Det var jättespännande att vara med i kyrkan. Alla var så supersnyggt klädda att det kändes som om man var på en prinsessbal! Och visst var mamma vacker som en prinsessa, en prinsessa som nu äntligen fått sin prins! Visst blev även min lilla prinsessklänning söt! Hihi. Försökte vid ett flertal tillfällen norpa åt mig lite av brudbuketten men det var lättare sagt än gjort! Fick nämligen nys om att mamma inte tänkte slänga sin brudbukett som de gör på filmer man sett, så jag tänkte att jag helt enkelt får ta saken i egna händer. Hihi. När de minst anade det fick jag allt tag i en liten blomma!!!! ;O) Festen hölls uppe i Gässhult Säteri och varade långt in på natten! Det blev en hel del bus och mängder av god mat... sen efter ytterligare lite bus och mys hos mamma och pappa somnade jag sött inne på mormors hotellrum.

Så här otroligt fint blev ett av korten på mamma och pappa! De ser redigt nykära ut!

"Efter all den tid som nu gått,

har ni nu äntligen varandra fått.

Nu ska denna familj leva lyckliga livet ut,

för denna kärlekssaga tar aldrig slut."


Bamsekramar från lilltösen Denise.

måndag 11 augusti 2008

Fotograferingsplats

Ojojoj vad grejer det är att ordna med inför ett bröllop! Hihi, hur ska mina päron hinna med allt. Hihi. Sen vi kom hem från vår underbara semester på "bästkusten", som farfar säger, har dagarna varit fyllda med tid hos frissa, sminkös, utprovning av kläder och allt möjligt. Inte alltid jag orkar hänga med på allt utan är gladerligen hos mormor och busar istället. Men något jag hängde med på var bl a inspektionen av fotograferingsplatsen där mamma och pappa ska ta sina bröllopsfoton. Det var jätte kul. Jag och pappa flög runt och "posade" medans mamma stod still i mitten och antecknade samt pekade ut nya ställen åt pappa och mig.
Det kommer att bli jätte fina kort! Tänk att dagen snart är här! Så spännande! Hihi. Det ska nog gå bra! Själv så har mamma och pappa köpt en ny fin klänning till mig som jag håller på att vänja mig vid. Har testat den en gång och tyckte inte alls om modellen utan slet och skrek tills klänningen åkte av. Tyckte den var för stor! Är det fest så måste alltså även min klänning vara perfekt! Hihi. Har gett lite anvisningar till mamma som ska sätta sig och sy in kläningen lite. Sen blir den nog bröllopsfin! ;O)

måndag 4 augusti 2008

Stugbesök hon Axel och hans familj!

På torsdagen åt vi frukost hos farfar och sen reste vi vidare till Axel och hans familj som har stuga inte långt från farfar. Vilket ställe! Det var en jättefin stuga precis intill havet. Förstår att de vill tillbringa så mycket tid som möjligt där om somrarna, det skulle jag oxå vilja. Axel sov när vi kom dit men vaknade snart. Tyckte det var såååååå skoj att få se Axel, Lotta och Magnus igen men feg som jag är så tog det ett litet tag innan jag vågade busa med Axel. Mamma har faktiskt lärt mig att spela svårflörtad!!!! Hmmm, kanske har missuppfattat det hela. Eftersom vi hade toppen väder passade vi på att ta en tur med deras båt. Sen blev det bad från brygga med flytväst. Ja det är väl bäst att testa den så man vet att den fungerar. Hihi, rätt kul att flyta omkring med flytvästen.......fast det förstås det hade nog varit bekvämare om man fått ha blöjan kvar på. Hihi. Efter badet gick vi upp och grillade lite mat. Axel och jag busade tills maten blev klar. Vi jobbade upp aptiten med att leka "Följe John". Hihi. Mumms vad gott det var med mat i magen. Efter maten fick jag och Axel titta på "Pettson och Findus" medans de vuxna satt kvar på verandan och njöt av solnedgången och lite vin förstås. Axel och jag fick var uppe länge men somnade tills sist så gutt i våra sängar. Våra päron hade det så trevligt att de satt uppe och drack vin och pratade halva natten. På fredagen åkte vi, något trötta efter nattens bravader, till Fiskebäckskil efter frukosten. Vi tog bilfärjan över vilket var jätte spännande. I Fiskebäckskil fanns det mycket att kika på. Jätte många båtar och en massa människor. Vi lunchade på Brygghuset vilket var ett jätte mysigt ställe med massor av god mat. Smakade fisk från mamma och pappa men vågade mig inte på sillbuffén. Efter det att vi lunchat fick Axel och jag varsin glass. Vi satt och myste i våra vagnar och mummsade på våra glassar medans de vuxna strosade runt och kikade på båtarna som låg inne i hamnen. Glassigt värre! Hihi. Efter ett tag blev Axel och jag lite rastlösa så då sprang vi av oss lite. Det var ju så kul för gatorna gick upp, upp, upp och så ner, ner ,ner. Tog tag i mammas hand och sa "springa" sen var det bara för mamma att hänga på. Efter att ha sprungit av mig lite somnade jag i bilen på vägen hem. Sov igenom färjan och nästan hela bilfärden hem. Det var ju i och för sig tur det för då var jag ju pigg för att busa igen när vi kom hem till stugan igen.
Det blev en hel del bus och vattenlek den kvällen. Vi var alla så varma efter bilfärden så vi gick ner till bryggan och tog oss ett dopp. Sen fortsatte badandet uppe i Axels pool på verandan. Tills sist fick vi dock klä på oss lite för att inte bli allt för kalla. Hihi. Men då hittade busiga Axel istället på att man kunde hjälpa pappa Magnus att vattna blommorna. Kolla in blicken på busfröt nr1! Hihi. Till kvällsmat blev det god mat och högläsning! Det var Axels pappa som stod för högläsningen. Fick lära mig allt om vinet de drack. Förstod inte så mycket men han läste med sån upplevelse att det verkade sååååå spännande! Sen blev det mys med Axel och pappa vid tv:n innan det var dags för oss småttingar att sova. Fick faktiskt höra att de vuxna denna natt varit duktiga och bara suttit uppe "nästan" halva natten! Hihi.
På Lördagen vaknade vi upp till ett regnigt västkusten. Men det gjorde absolut inget. Det var faktiskt rätt så mysigt att kurra ihop sig i soffan och lyssna på regnet och bara slappa eftersom vi alla var lite trötta. Hihi, det tar på krafterna att ha skoj, såväl för vuxna som för barn. Hihi. Framåt eftermiddagen var det dags att resa hemåt igen. Efter en hel hög av Lottas super duper goa pannkakor packade vi ihop oss och sa hejdå till Axel och hans familj. Planerna var att resa hem till Oskarshamn igen och på hemvägen kika förbi farfar en sväng. Men det blev istället att vi stannade kvar hos farfar över natten. Klockan blev så mycket efter det att vi ätit och pappa kände sig lite för trött för att köra hela vägen hem. Istället stannade vi kvar och reste hem, utvilade och pigga, dagen därpå. Väl hemma igen busade jag runt bland mina leksaker i 190! Men oj oj oj vilken super duper bra semestervecka vi har haft. Tack farfar och tack Axel, Lotta och Magnus för en alldeles underbar vecka. Det bara måste vi göra om. Nu är vi ordentligt utvilade och kan ta tag i den sista bröllopsplaneringen. Vi har ju ett bröllop att se fram emot nu. Tihi, som ni ser på bilden har jag redan börjat packa väskan tills nästa gång vi får komma och hälsa på! Saknar Er redan så jätte mycket och längtar tills vi ses igen.
KRAM PÅ ER och tack för allt! /Anna, Micke och Denise!

Skepp och hoj på dig Farfar!

Det är såååå skoj att få träffa farfar igen. Vi har hittat på en massa skoj. I tisdags tog vi en tur med farfars båt. Vi åkte ut till en liten ö där vi bl a lekte, badade och grillade varmkorv med bröd! Mummms. Det var första gången jag åkte båt så det var jätte spännande. Hade först lite svårt att röra mig i min nya fina flytväst men efter ett tag vande jag mig rätt bra. Väl hemma hos farfar igen kikade vi på Allsång på Skansen. Efter en dag på havet och en massa sång vid tv:n blir man rätt så hungrig. Vilken tur att farfar hade slängt på kött på grillen och friterat lite pommes. Allt smakade supergott. Det bästa med semester är att man får vara uppe längre än vanligt. Men även ett litet busfrö som jag blir tills sist trött och somnar. På onsdagen gjorde familjen och farfar en utflykt till Smögen. Ojojoj vilket ställe! Så massa mysiga små hus och så många båtar! Wow. Vi strosade runt där hela dagen och hade det jätte mysigt. Vi shoppade loss och käkade glass samt njöt av solen som lyste.
Efter en dag i Smögen somnade jag gutt hemma hos farfar den kvällen. Men dessförinnan blev det en hel del god mat och dryck samt en massa bus. ;O)