torsdag 29 januari 2009

Kinamatskväll med Axel och hans familj!

I dag när mamma hämtat mig från Dagis och pappa kommit hem från jobbet fick vi besök! Axel, mamma Lotta och Pappa Magnus kom över på en kinamatskväll! Toppen kul! Vi mummsade först i oss en massa kinamat...... eller snarare alla utom jag mumsade i sig kinamat! Jag åt lite men sen strejkade jag och visade upp mina allra bästa och charmigaste sidor ett tag. Inte mycket till matro för de övriga! Hmmmm! Men tills dess att alla hade ätit färdigt hade jag tröttnat på att vara tjurig och kinkig! Axel och jag tog istället och lekte med lera en stund. Vilket ju var mycket roligare än att gå om kring och tjura!

När Axel och jag tröttnad på att leka med lera så kom vi på, vad vi tyckte var en toppen idé, att klä in lekbordet och dess stolar med leran! Eftersom mamma och pappa hade fullt upp med att sitta och prata med Axels mamma och pappa i soffan så han vi ganska långt innan våra päron upptäckte vad det var för bus vi hade hittat på.





Det var jätte kul att ses och busa igen Axel. Vi får göra flera sådana här kvällar! Man måste ju ha mat med sig och va där bättre än lite bus efter maten för att sedan sova gutt om natten!


KRAMIZ på Er framiljen Antonsson.

söndag 25 januari 2009

På besök hos LEO

Idag den 25:e januari var vi på besök hos Leo, vårat päron hade strålat samman och kommit på den braiga idén att ta en liten fika. Vilket var jättekul då vi inte setts på ett bra tag. Men men, det blir lite långtråkigt att bara sitta stilla och fika gott, så jag passade på att testa Leo rutschkana han hade fått. Jaa, faktiskt hade han en riktig kana inomhus. Så det var bara att ge sig upp i den och testa, tihi. Tror att mina päron satte både paj och kaffe i halsen när jag till deras stora förvåning åkte ner alldeles själv. Sviiiiiisch vad det gick fort. Det var så kul att jag åkte massor av gånger. Måste övertala mamma och pappa att åsskå få en sån. Hmm, när jag blev lite för våghalsig så blev vi förvisade ut i köket. men det var inte så dåligt det häller för Leo hade värsta "feta" målarlådan med en massa olika pennor, penslar och färger. Om ni undrar varifrån mitt coola språk kommer ifrån så är det för att min brorsa snackar så. Han är megacool och det är en massa saker som är fettcoola å så. Coolt att vara 08 tror jag. Tihi

Kolla in målarlådan kompisar, det finns ju pennor och kritor till oss alla. Ni ska veta att vi målade många konstverk den här dagen. Även om jag tog paus ibland för att kolla balansen på pennorna. Kolla in va! Dem kunde stå jättebra på bordet.

Tack för att vi fick komma och hoppas vi ses snart igen.


Kram från Denise och mina små päron!

fredag 23 januari 2009

Bibblan med pappa och farmor.

Idag var pappa ledig och jag hade bestämt att vi skulle gå till biblioteket och låna böcker, för nu var de vi hade hemma utlästa och jag kunde dem nästan utantill. På bibblan kan man göra annat än att låna böcker har jag kommit på. Man kan busa, mysa, leka och pussla, men man måste tänka på att använda små bokstäver säger pappa. Förstår inte riktigt vad han menar???? Jag är ju liten så jag använder väl bara små bokstäver, hmmm!?! Idag när vi var där så kom farmor och överraskade oss, det var jättekul, så jag passade på att visa hur duktig jag är på att pussla. Farmor blev sååå förvånad av mina talanger, eller visst ser det ut så. Det bästa när man varit någon timma på bibblan, är att man måste bara avsluta med en liten fika på stan. Nu har pappa och jag gjort detta till en tradition, så pappa behöver aldrig fråga mig vad jag vill göra när han är ledig. För svaret på en sådan fråga blir alltid, Bibblan och fika! Hihi.


Kram pappis!

Hoppas på en ledig dag snart igen.

söndag 18 januari 2009

Bakdag med Alvar och Magnus

Idag, den 18:e Januari, kom Alvar och hans pappa förbi! Vi hade bestämt oss för att baka fläskpannkaka!
Vi turades om att hälla i ingredienserna och att röra om i byttan!
När vi rört och vispat färdigt så åkte ungspannkakan "Skjuts in i ugnen" ! Vad ska vi göra nu då? Alvar och jag ville baka mera så medan vi väntade på att ungspannkakan skulle bli färdig passade vi på att baka lite chokladbollar. Det var rätt så geggigt och inte så lätt att rulla chockladbollarna runda. Det var godare att äta smeten tyckte jag. Alvar där emot var en hejare på att rulla chokladbollar. Våra pappor var oxå duktiga! Blev så full i skratt då Alvar väl fått en chokladboll rund och fin la han den på tallriken med pärlsockret..... men istället för att rulla runt den i sockret plattade han till dom hela tiden! Hihi


Sen var det så äntligen dags att äta lite fläskpannkaka och efter ytterligare en stund blev det så äntligen dags att duka fram fika och få muuuummmsa på chokladbollarna vi bakat! Mummmmms!



Efter fikat busade jag och Alvar lite! I bland höll vi sams men ibland höll vi inte redigt med varandra! Han ville si och jag ville så, han tyckte si och jag tyckte så! Hihihi, vi satt på var sin sida om lekbordet och kivades lite till och från! Men vi blev inte osams någon längre stund. Jag tror vi drog fram varenda leksak jag hade och stökade till rejält! Fniss.
När vi var klara med vardagsrummet och hade stökat till så mycket att vi inte fick plats bar det av ut i köket istället! Hohoho. Där sysselsatte vi oss med att rita på dörren, busigt kul! Alvar stod som förskräckt till en början och undrade nog vad sjutton jag höll på med och varför ingen skällde på mig. Inte får man rita på dörrarna! Bäst att skälla lite på mig tyckte Alvar till en början fast ganska snart tog även nyfikenheten över hos honom. Vips, var vi båda igång med att rita på köksdörren! Det blev jätte fint. Sen kom vi på att om vi drar händerna mot det som vi ritat på dörren så blev vi alldeles fulla av färg på händerna. Sen hade våra päron fullt upp med att jaga oss så att vi inte gjorde färggranna små fingeravtryck runt om i huset! Hahaha.
Det var en toppendag Alvar! Det är tur att min mamma och din pappa ibland springer på varandra på jobbet och kommer på att vi ska hitta på så här roliga saker!


Det måste vi snart göra om! KRAM

söndag 11 januari 2009

Start för SOK Viljans tipspromenader igen

Äntligen!

Idag är det den 11:e januari och äntligen dags igen för lite tipspromenad vid SOK Viljans stuga! Det har varit juluppehåll ett tag nu så det var ett tag sedan vi var här och promenerade. Idag följde Alwa och Lowa samt deras päron med och promenerade. Och så var Alvar och hans mamma med oxå. Det var jätte skoj men tröttsamt, så jag somnade en liten stund. Väl tillbaka i stugan var det dags för fika och lite bus. Det är ju sååå kul när jag får träffa kompisarna och busa lite.

OBS!


Mamma mu vet vi alla nu är skriven av Jujja Wieslander och att Sven Nordqvist har skrivit böckerna om Pettson och Findus, visst är det kul att lära sig nya saker.


Hoppas så att vi ses till nästa tipspromedan, lite frisk luft och fika är aldrig fel, sen att man lär sig saker är ju oxå okej.



Ses snart kompisar!

Kram Denise.

lördag 10 januari 2009

Januari började med snöööööööö

Det nya året, Januari 2009, kunde inte ha börjat bättre! Det började ju med snöööööööööööööö!Så fort snön hade dykt upp så bar det av ut! Mamma, pappa och jag rotade snabbt fram pulkorna och sen var det bara att ge sig ut i snön och busa! Vi gick på långpromenader med pulkan och vi gick till fågeldammen för att mata ankorna. Vi byggde snölyktor och gjorde snöänglar samt ägnade många timmar i pulkbacken! Emellanåt gick vi in och värmde oss lite! Hihi, skulle kunna vara ute i snön dygnet runt om jag fick bestämma! Fast efter att ha varit ute en hel dag så är det skönt att komma in i värmen, krypa upp i soffan med mamma, pappa och en gosig filt. Mumsa i sig en macka och o´boy medan man ser på en tecknad film! Det finns inget som går upp mot familjemys!



Farmor passade även på att komma förbi och busa med mig i snön. Medans pappa var på jobbet och mamma vilade lite, då hon för tillfället är sjukskriven, passade farmor och jag på att gå en sväng till ankorna och sen bygga snökojor och busa rejält ute på gården.


Sen var det skönt att komma in i värmen igen och hjälpa mamma att förbereda maten tills pappa kommer hem från jobbet. Det var fläskpannkaka som stod på schemat! Vilket passade mig perfekt för mums vad gott det smakade efter att ha varit ute i snön och lekt.




Även mamma och pappa passade på att gå ut på promenader med mig och pulkan! Rätt skönt att sitta i pulkan och mysa medans mamma drar! Efter en lång promenad och en massa snöänglar passade pappa och jag på att gå till lekplatsen medans mamma började med maten. Pappa och jag har nämligen kommit på att det är superkul att åka ruchbana när den är täckt av snö. Swiiisch vad fort det går. Man bara flyger utför rutchkanan. Tur att man landar mjukt i snön!

Även Kristdala hade fått snö! Vi var hos Farmor och Kari och åt middag och passade givetvis på att även vara ute i snön och busa. På baksidan av huset fans det nämligen en liten backe som var perfekt för att åka pulka och snowracer!

Efter en stund fick jag även upp farmor i backen. Med Farmor på pulkan och tuffa jag på snowracern! Så var tävlingen igång! Hihihi. Swiisch vad det går.

Det gick fort utför! Plötsligt gick det lite för fort och jag ramlade av! Ojojoj då! Men inte blev jag skraj för det. Nä opp igen och efter det tyckte Farmor och jag nästan att det var roligast av allt att att slänga sig av snowracern och pulkan när man kommit ner för backen.

"Se upp i backen, sex hål i nacken" eller var det " Sätt dig på backen och håll i nacken"!?! Hihi

fredag 2 januari 2009

Nyårsafton 2008

Nyårsaftonen 2008 firades hemma hos oss! Eftersom pappa skulle jobba och komma hem först till kl sju på kvällen så hade vi bjudit hem folk till oss istället för att åka bort någonstans. Vi hade bjudit hem mormor samt moster och BusAnders som var hemma i Oskarshamn på besök över nyåret. Tur att det var dom för pappa blev nämligen sjuk. Pappa tyckte säkert inte det var så roligt att vara förkyld men jag tyckte det var toppen att pappa var hemma. Passade på att mysa extra mycket med honom när han låg i soffan och vilade. Mellanåt var jag i full gång med att busa med mormor, moster, BusAnders och mamma och då kunde pappa inte alltid hålla sig borta trots att han var sjuk. Kul måste man ju ha ändå! Allt blir ju så mycket lättare då!På kvällen käkade vi trerätters middag och en massa gottigt till tolvslaget. JA, ni hörde rätt, tolvslaget! Jag fick nämligen vara uppe hur länge jag ville denna kväll. Hade tagit en extra lång lur på eftermiddagen så jag orkade vara uppe och fira in det nya året. Jag fintade dock mamma och pappa ett tag vid nio-tiden. Sprang fram till mamma och sa att jag var trött och ville ha välling, saga och krypa ner och sova! Jaha, sa mamma och så gjorde vi välling och kröp ner i deras säng. Hade förhandlat mig till att få sova i mammas och pappas säng inatt eftersom det skulle smälla läskigt på natten. Hahaha, vad lättlurade de är ibland! Hur som helst, mamma och jag kröp ner och medans jag drack vällingen så läste mamma lite sagor för mig. Efter att ha läst ett antal sagor satte jag mig upp i sängen och sa besämt. -"Jag vill gå ner till moster och busa!" Haha, vilken fint. Inte skulle jag sova för kvällen som alla trodde, jag ville bara ha lite egentid och mys med mamma för att ladda om batterierna inför tolvslaget. Vi gick ner igen och på nolltid var vi åter igång med att busa och mumsa på allt gott som stod framdukat! Tur att det finns tandborstar för annars så skulle nog tandtrollen oxå ha fest ikväll! Var startklar i pyjamas och hörselkåporna långt innan tolvslaget och när så klockan äntligen blev tolv klädde vi på oss och gick vi ut och tittade på alla raketer som flög genom luften och sa pang! Vilka fina färger! Det var skönt att jag hade hörselkåpor på så att det inte smälde så högt i öronen. Nu kunde jag istället kika lugnt på alla fina färger och ljus-ballongerna som sakta flög genom luften. Men efter raketerna var jag helt slut. Mamma hann inte ens innanför dörren förrän jag hade somnat! Vaknade till som hastigast och slurpade i mig lite välling sen var jag så trött att jag somnade på väg upp i soffan. När mamma och pappa bar upp mig i sängen, bäddade ner mig och viskade gott nytt år älsklingen i örat på mig, ja då sov jag redan och drömde så sött om alla raketer och fina färger.


GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA! Önskar familjen Blomqvist!

Mellandagarna 2008

Jag tror inte julen vill ta slut i år! Och det är väl inget fel med det, eller hur!? För när inte hela släkten, på pappas sida, kunde träffas på Julafton så träffades vi istället på Juldagen hos min gudfar, farbror Fredrich och hans familj. Det blev jättegod mat som Fredde hade lagat, pappa tyckte såsen var så god så han tog min sked och åt med den. Sedan var det efterrätt oxå, specialgjord ris a´la malta. Mums va den va god. Efter all den goda maten så var det dags för alla klappar att delas ut. Tihi, man kan inte få nog av alla paket och leksaker. Det börjar förresten bli lite mycket leksaker i mitt rum nu, så jag får nog rensa lite bland alla saker och kanske variera och ta fram dem igen i framtiden när jag tröttnat på några andra leksaker. Hur som helst är det jätteroligt att öppna paket. Titta vad jag fick av familjen Snygg i julklapp, Ville VilleKulla! Pappa och farbror Fredde fick med en gång uppdraget att bygga upp VillaVilleKulla. Det är ju klart att jag vill leka med paketet jag precis öppnat. När allt folk gått hem lite senare på kvällen beslöt mamma, pappa, Malin och Fredde att vi skulle fortsätta kvällen ett tag till! Det dukades fram en massa gott och sen sattes det på en film. Inte vilken film som helst. Till mammas och Malins stora förtjusning så skulle här spanas in "Mamma Mia"! Farbror Fredde och pappa var inte lika förtjusta i idén..... sa dom åtminstone! Hörde nog allt pappa nynna med ibland och Farbror Fredde blev så tagen av filmen att han kopplade in surround systemet! Hihi. Fast det är klart när Pierce Brosnan började sjunga så hade pappa och Fredde svårt att sitta kvar och lyssna. Det var ju en jättebra film tyckte jag med en massa bra musik!
När vi sen senare på kvällen skulle åka hem var det bara att packa ner Villa VilleKulla igen och sjungandes på "money money money" bege sig hemåt. Men så fort vi kom hem igen så åkte Villa VilleKulla opp igen! Det var ju givet att det skulle sovas i Villa VilleKulla i natt! Hihi
Den 26:e december kom familjen Göthe på besök ifrån "Peking"! Det var så roligt att få träffa pappas kompis Anders, hans fru Karin och min kompis Emil igen. Emil är så rolig att busa med och han gjorde verkligen skäl för sitt namn. Han gjorde så mycket bus att hans päron hade fullt upp med att städa efter honom. Och det bästa av allt var när han pratade. Jag förstod inte alls vad han sa. Hihihi, och när han satte igång och skälla ut sin mamma förstod hon nog inte heller så mycket! Men kul var det. Mamma och pappa passade på att filma Emil när han busade. Hahaha, kan vara kul att kika på tillsammans när vi blir äldre. Måste lära mig att förstå Pekingnesiska för jag vill åka och hälsa på Emil och hans päron. De bygger nämligen ett jätte fint hus vid kusten och bjöd in oss dit. Sådana inbjudningar får man inte missa! Hoppas vi ses snart igen. Kram till hela familjen Göthe.Det är tur att mellandagarna finns och att mamma och pappa är lediga eftersom det tar tid att träffa alla vänner och bekanta som är hemma i Oskarshamn på besök. Den 28:e december var det familjen Wallin som kikade förbi på en fika och för att byta julklappar med oss. Familjen Wallin består av mammas barndomsvän Yvonne och hennes man Jan samt två små busfrön vid namn Jakob och My som är två av mina allra goaste vänner. Det blir mycket fika så här i mellandagarna men vad gör det. Det är ju sååååå gotti gott gott! Men när man har två busfrön på besök så blir det ju även en hel del bus. Tur är väl det! Medans de vuxna fikade klart passade vi på att leka lite istället. Vi lekte med pärlor och lera och så tog jag mig en tur på min fina häst som jag fått i julklapp av familjen Wallin. Den är ingen riktig häst, för det skulle nog inte mamma gilla men den är jätte snäll och heter förresten lilla gubben och bor i mitt pippihus, Villa Villekulla! Mamma passade även på att gosa och leka lite extra med My som är mammas guddotter, fast hon fick inte gosa för mycket för då blev jag allt lite svartsjuk. Hoppas vi ses snart igen familjen Wallin! Kram Kram. Tänk att vi även han med en födelsedag i mellandagarna! Det var min gudfar, farbror Fredrich som fyllde år, så då vi var hembjudna på kalas hos familjen Snygg. Han fick massa paket även att julen precis hade varit. Man vet ju hur det känns att fylla år så tätt intill julen. Inte ett enda paket resten av året vilket kan vara lite tråkigt men desto fler paket och kalas nu under december. Man kan ju faktiskt leka med alla paket man fått och springa på andras kalas under resten av året istället för att sitta och längta tills nästa gång man själv får öppna paket. Hos Snygg bjöds det på smörgås bord, ja alltså smörgåsar som låg på ett bord och en massa pålägg att välja på. Malin och Fredrich är så snälla så hos dom behöver man inte äta något bröd utan man får bara äta av det goa pålägget om man vill, tihi, så busigt lyxigt! Sen blev det världens goaste chokladkaka med grädde och glass som Malin hade gjort. En massa bus blev det oxå. Trotts att vi i dagarna precis hade varit här så är det alltid lika skoj när vi hittar på något med familjen Snygg. Speciellt roligt tycker jag det är eftersom Jennifer alltid är så goo och leker massor med mig. Fick leka och busa med Jannifers stora häst! Åhhh mamma, en sådan vill jag oxå ha! Får väll önska mig en av tomten till nästa jul och tills dess komma och busa med Jennifers pålle så länge. Stort grattis farbror Fredrich och tack för ett jätte skoj kalas.
Bus med pappa är bland det bästa som finns! Det blev mycket bus i mellandagarna. Älskar när mamma och pappa är lediga från jobbet så att vi bara kan busa hela dagarna. Ibland busar pappa med mig så jag kiknar. En kväll visade pappa att man visst kan vrida upp handen genom att snurra på tummen. När man sedan släpper handen så stutsar den upp och ner och far omkring. Den till och med hoppade upp på mig och kittlade mig i massor. Pappa är alldeles tokig. Vet inte var han får allt ifrån men jag tror det bor ett busfrö i honom för annars så skulle han inte vara så busig och rolig att leka med.

Ser så fram emot varje stund då jag får busa med min päron. Jag verkligen älskar att skratta och busa med dom. Synd att vi inte alltid kan vara tillsammans och busa hela dagarna i ända. KRAM PÅ ER MINA GOA SMÅ BUS-PÄRON!

Julen 2008

Julen 2008 började med en jätte rolig uppesittarkväll hos familjen Blomqvist. På Schemat stod bla tillagning av juleskinkan .... som för övrigt skulle stå och koka såååååå länge!! Så pass länge att jag hann med en liten tupplur på kökspallen emellanåt. Det gäller ju att orka vara med hela kvällen. Under tiden skinkan stod och kokade så myste vi i massor i soffan och tittade på alla uppesittarprogram där alla talar i rim i massor. Jag hann även med att fixa mutan till Tomten så att jag skulle få massa paket av honom på julafton. Trots att det var sent på kvällen gick vi ut och ställde fram en skål med gröt till tomten .... och så en av de små hjärtformade pepparkakorna som mamma och jag tidigare på kvällen bakat när pappa var på jobbet. Sen smet vi in till Håkan och Berit med lite kakor och choklad och önskade dom god jul. Sen när skinkan hade kokat klart så skulle den "skjuts in i ugnen" i flera minuter, men innan dess fick jag vara med och måla den, inte med färg utan med senap och ägg och så fick jag slänga på en massa brödsmulor utan att få skäll av någon. Det är bra med storhelger för då får man göra lite tillåtet bus. Det var jätteskoj att knäcka ägget, fast mamma fick plocka upp en del skal från skålen innan vi kunde börja måla. När den varit i ugnen ett tag var det så äntligen dags för skinkmacka och te, fast jag drack o'boy med Brorsan. Klockan hann att bli ganska mycket den här kvällen innan vi gick och la oss. Hmmm tror nog att mamma och pappa var ute efter att få lite sovmorgon på julaftonen! Hihi. Men till sist, efter lite mer lek och mys med mamma, pappa och brorsan så var det dags att mysa ner i kudden och invänta stora paketdagen. Oj oj vad spännande det skulle bli. Många drömmar om paket ska det bli. Natti natti! Hihi.
Ha ha! Jag visste att mutan skulle fungera, för redan på morgonen låg det paket till mig och brorsan under granen. Vilken toppendag det här blev. Vi tittade till skålen som Tomten fick på kvällen och nästan all gröt var borta och kakan var också borta så Tomten tyckte nog jag var jättesnäll som gav honom något att äta då han arbetade så mycket med att dela ut paket till alla barnen. När vi öppnat våra klappar framför granen så åt vi en riktig julfrukost med skinkmackor och riktig tomtegröt inne vid tv:n. Mums, vad gott det är.

Efter frukosten var det dags att sätta fart, för vi skulle spendera hela dagen hos farmor och Kari på landet. Visste inte riktig om Tomten hade någon GPS, så jag var lite orolig att jag inte skulle få några paket mer den dagen. Men efter en massa god julmat och efter Kalle och hans vänner så tittade faktiskt Tomten förbi med en JÄTTESTOR säck med paket till oss allahopa. Tomten var så gammal så han kunde inte läsa på paketen som han hade med sig utan Kari fick hjälpa till och tyda lite, ibland kunde inte han heller läsa. Jag tror att Tomten skrivit på sitt hemliga Alvspråk, som bara han och alverna kan läsa. Men men, när jag väl fick mina paket så blev jag jätteglad för jag fick en massa leksaker och kläder och halsband. Jaa, det var så mycket braigt jag fick så jag lovar vara lika snäll nästa år så att jag får lika mycket fint då oxå. Det blev en helbraig dag hos farmor med en massa lek, mys och god mat. Hoppas det blir fler jular där. Synd bara att farmor missade tomten då hon var iväg och handlade tidningen i affären. Men tomten lämnade som tur var paket åt henne också eftersom även hon varit snäll.

Som om Julen inte ville ta slut! När vi kom hem från farmor så kom mormor och hälsade på och hade oxå klappar med sig till mig som Tomten lämnat hos henne. Som tur var så hade jag passat på och tagit en liten tupplur i bilen på vägen hem så jag var faktiskt riktigt pigg när jag kom hem. Så det blev en massa mer lek och bus nu när mormor var där. Fick en kalasfin spis av henne vilket passade jattebra med all leksaksmat jag oxå fått. Så nu kan jag laga mat och baka hur mycket som helst. Superroligt att laga mat till familjen som är tvungna att äta allt jag serverar.

Hi hi. Oj vad kul det är med Jul!!! Hoppas alla andra haft en lika superrolig och jättekul Jul som jag. GOD JUL på er alla därute!