torsdag 30 april 2009

Valborgsmässoafton hos familjen Blomqvist!

Valborgsmässoafton betyder Majeld...... i vanliga fall! Detta året kunde man bara säga ... Brinn brinn brinn... för alla brandgubbar hade sagt att man inte fick elda alls. Typiskt. Men vad gör väl det när en massa kompisar träffas och busar och grillar och äter och myser och så vidare.... ti hi.
Efter grillat och maten var det dags för gottit, så då samlades vi alla vuxna och barn i vardagsrummet för att slappa lite gran.... men som ni ser var det bara de vuxna som gjorde det. Vi busbarn busade runt och åt chips och ostbågar i massor så att alla fick mer eller mindre en sockerchock. Hysteriskt roligt för alla trötta föräldrar! ;O)
Mysigt värre när alla vi träffas.

Hej svejs, leverpastej.

Hoppas vi ses allahopa snart igen.

Kram på er.

lördag 25 april 2009

Härligt försommarväder / Mormor i Sandlådan

Idag sken solen och då passade familjen på att vara ute i trädgården och dona lite. När jag tröttnat på att hjälpa till ringde jag in mormor för lite lek i sandlådan. Tycker så mycket om när du kommer över och busar med mig mormor!

Det är så härligt nu när försommaren bjuder på sånt fint väder. Jag fick en jätte fin keps av mormor när hon kom förbi idag. Toppen att ha när man är ute och leker så att man slipper kisa hela tiden.

Tack så jätte mycket mormor för min fina keps!

KRAM KRAM


lördag 18 april 2009

How Cute am I ?!?

How Cute am I ?!? När kameran åkte fram idag var jag inte sen med att posera för mamma och pappa i 190! Hihi.

Men efter ett tag tröttnar även den bäste linslusen! ;O)

Tur att mamma hann att få några bra kort
innan tungan min åkte fram hela tiden!

Kram från charmtrollet på Själsviksvägen 4a!
;O)

måndag 13 april 2009

Påsk på Själsviksvägen 4a!

Det har varit påsk på Själsviksvägen 4a och givetvis
var det hundra miljoner projekt igång! Hihi.


På skärtorsdagen, efter det att familjen kommit hem från jobb och dagis, var det dags för att påskpynta hemma. Jag tyckte det var jätteroligt att påskpynta riset pappa hade plockat. När vi var klara med påskpyntandet så var det bara att vänta på påskharen som skulle komma med en överraskning. Men det är ju sååååå jobbigt att vänta! Orkade till sist inte stå och hänga vid fönstret utan kröp upp på mitt lekbord och låg där och kikade ut genom fönstret! När jag tröttnat vänta så sysselsatte vi oss med att klä ut oss till påskkärringar och förbereda en godiskorg tills det skulle komma andra påskkärringar och knacka på dörren. Var inte redigt glad över idén om att vi skulle ge bort godiset och ville först inte öppna dörren när påskkärringarna kom förbi. Klart man vill behålla godiet själv! ;O) Efter mycket väntandes och kikandes efter påskharen blev jag så trött och somnade.
Och gissa om jag vaknade tidigt på Långfredags morgon och väckte mamma och pappa för att vi skulle gå ner och kika om påskharen hade varit på besök. Ojojoj. Visst hade det varit en påskhare där med en överraskning... men han hade även grisat ner rätt rejält på vardagsrumsgolvet. Det var spår från hans skitiga små tassar.Påskharen hade lämnat en korg fylld med överraskningar. En massa godis och leksaker. Vilken lycka! Favoriten blev helt klart ett kortspel med Musse o Co som jag fick. Ja och så allt godis förstås! ;O) Sen kom mormor förbi en sväng för att önska Glad Påsk. Då passade vi på att plocka fram lite målarfärger och måla lite påskägg som vi skulle ha till middagen sedan. Jag var redigt duktig på att måla ägg om jag själv får säga! Picasso släng dig i väggen! Hihi.
Och när äggen tog slut ..... .... gav jag mig på att måla äggkopparna! Haha.
Vet inte redigt hur nöjd mamma och mormor blev över detta
men jag tyckte de blev riktigt fina! .... Hihi ...
och när äggkopparna tog slut .... .... gav jag mig på att måla händerna! Hihi. Jätte snyggt! Men det tyckte inte mamma utan då fick det vara nog med målandet! Åkte bums i badet och sedan var det pyjamasen på!
Fast det gjorde inget för då blev det mys i soffan med mamma för hela slanten. Mamma som jobbat natt var lite seg så vi myste länge i soffan och kikade på film. Pappa satte på en ny film som var jätte rolig. Tror det hette Monsters Inc! Den var jättebra, dock lite läskig ibland så då kröp jag och snutten ner och gömde oss under filten tills mamma sa att det var okej att komma fram! Hihi.
Den 10e April kom Brorsan o Angelica på besök till Oskarshamn. Då vädret var jätte fint passade vi bl a på att ta en lång promenad till Gunnarsö på picknick. Givetvis blev det en hel del bus på Gunnarsö oxå! Vi var nere vid vattnet och kikade men det såg rätt kallt ut. Längtar såå tills det är sommar och man får plumsa i och bada. Någon som inte alls tyckte att det var för kallt för att bada
var svanen som kom simmandes förbi. Den 11e April var det grillafton hos Theo med familj. Det bjöds på massa god mat och Påskäggsjakt! Tänk så spännande! Vi letade noga och tills sist hittade vi påskägg som Theos mamma och pappa hade gömt till oss barn i deras säng. Mummmsm!Norpade genast åt mig ett av påskäggen och kröp snabbt upp till pappa för att kika vad som fanns innuti ägget. Massor av gott godis som det bara var att sätta de små tänderna i. Mmmmm. Det blev som sagt mycket god mat hos Theo och hans familj. På bilden nedan sitter vi till bords och mummsar i oss av efterrätten. Glass i stora lass för min del! Slurp! Vi hade jätte trevligt!
Tack för en jätte trevlig kväll på Mysingsövägen! ;O)
Dagen därpå var vi alla lite sega så det blev en rejäl sovmorgon. Jag tror vi myste i pyjamaserna långt in på dagen! Hihi, ibland får man vara så busig! När vi ändå myste i pyjamaserna passade vi även på att ha lite Pysselmys! Har riktigt många fina klistermärken i min klistermärkes bok nu! Tycker det är jätte roligt att pyssla med mamma. När jag blir lika stor som mamma så ska jag oxå hålla på med skräp... boknig eller vad det nu heter! ;O) Vilken toppen påsk det har varit!

Hoppas alla Ni har haft det lika bra!

KRAM KRAM

onsdag 8 april 2009