onsdag 27 maj 2009

En resa till "bästkusten" för att hälsa på Moster & Co.

Tjoho.. äntligen på väg till moster och busAnders.

Vägen dit är lång så man måste stanna och rasta benen lite ibland. I Växjö är det halvlek säger pappa så då stannade vi till där för att äta lite och kicka lite boll pappa och jag. Sen när vi skulle åka så fick minsann mormor jaga mig för att få in mig i bilen igen.
Bus e kul, ti hi.

För att skojsa till det extra mycket så tittade vi in på busfabriken i Halmstad när vi kom fram. Som sagt BUS E KUL!!!!! Första gången där men absolut inte den sista. Trodde inte mina ögon... va grejer det fanns och pryttlar överallt att leka med. Vill dit igen. SNART!!

Hos moster passade vi på att gå ner till havet för en liten picknick på klipporna. Och Anders fångade en liten krabba som jag vågade klappa alldeles själv. Och efter allt hoppande på stenarna så passade det perfekt med lite fika, smarrigt!!

Nedan passade jag på att känna på mosters bebis i magen. Ti hi, jättehäftigt va det. Jag blev sååå förvånad när bebisen rörde sig. Shit pommefritt!!

Mat e bra för magen. Smarrigt värre när alla äter samtidigt. Så mysigt det är hos moster, eller hur?

När stunder fanns över passade pappa och jag på att tiita i lite kataloger över skaer vi skulle kunna tänkas behöva där hemma. Men pappa och jag va inte riktigt överrens om vad vi behövde.


Posering i trädgården. Är dom inte för goa, min mamma och moster? Älskar dom så mycket båda två. Puss på er.

Hoppas vi ses snart igen moster, Anders och bebisen som då förhoppningsvis har kommit ut till oss.

KRAM Denise

lördag 16 maj 2009

En dag med kompisarna i föräldrargruppen på Ölands djurpark!

Idag bar det av till Öland och djurparken där. Vad spännande. Apor, lejon, tigrar och krokodiler och en massa andra skojsiga djur. Wow, så skoj att träffa "vilda" djur på riktigt.

Det första vi såg var en massa apor som stirrade på oss. På den ena ön var det små apor som skrek och hoppade runt och busade. De var jätteroliga. Och på den andra ön var det äldre apor som antagligen tyckte vi stirrade för mycket på dem för de tränade på att träffa oss med sten. De var riktigt duktiga på att kasta för de träffade oss nästan. Ti hi, klart att det inte är kul att folk glor på en hela tiden. Med lite övning kanske de träffar någon snart. Hoppas ingen blir skadad bara. Nu kan man ju inte bara springa runt och titta på djuren hela tiden, för det är jobbigt att sitta på pappas axlar, man måste ju oxå få vila sig lite mellan allt tittande. Å då måste man ju äta lite grand så man orkar med alla de andra djuren oxå. Vi gjorde ett långbord inne parken så det såg ut som en riktig lunchbuffé där vi satt och åt. Lejonen var jättestora och hoppade upp på fönstret när vi skulle titta på dem. Det var riktigt läskigt tyckte jag. Tror nog att de flesta djuren ville vara ifred. Tur att det fanns lejon som inte var elaka utan de stod stilla så att man kunde sitta på dem utan att de gjorde en någonting.

När jag inte orkade gå mer så bar det av upp på pappas axlar igen. Det är perfekt att sitta däruppe. Dels slipper man gå och så ser man ju bra däruppe. Fast jag måste säga att pappa är inte väldresserad, så det fick dras i öronen rejält för att han skulle lyda mig och gå dit jag ville. Hi hi, öronen sitter bra fast på pappa. Tur. ;)
Vilda Western???? Tycker inte det var så visst vilt här inte... å så stora å tuffa var de inte heller. Till och med lilla jag var ju större än de små gubbarna. Men jag är ju tuff, eller hur?
Visst e min lilla familj för go. En riktig familjebild att sätta in i albumet där hemma.
Glass i stora lass e gottit. Fast det är ju klart man måste ju smaka av alla glasser man kan komma över. Jag ville ju ha en glass och pappa en annan som han efter mycket letande bestämde sig för. Så då måste ju bara hans glass vara godare, eller? Hur som helst fick pappa ta det som var kvar av min glass å så tog jag hans. Ti hi. Stackars pappa som inte fick vad han ville. Men vad gör han inte för sin lilla prinsessa.
Som en perfekt avslutning på en perfekt dag så avrundade vi det hela hos fam. Antonsson med lite pizzabuffé. Och det satt fint med lite hämtmat efter en heldag på öland. Efter maten fick päronen och även vi små visa vad vi gick för när vi sjöng Singstar och spelade lite frågesport med Buzz.
Tack alla för en super duper bra dag! Ser redan fram emot nästa träff med alla kompisar. Hoppas det då blir fler djurparksbesök i framtiden.

Ha det bäst.


Kram Denise.

fredag 15 maj 2009

En dag med pappa hos farmor

Idag har pappa varit ledig och då behöver inte jag gå till dagis utan får jag vara hemma och busa med pappa! Vi åkte upp till farmor i Kristdala en sväng och busade. Jag fick hjälpa farmor i trädgården. Det blev riktigt fint i blomlandet om jag själv får säga! Tihi, undrar hur man får gröna fingrar som alla pratar om??? Måste vara med målarfärg, eller?

Passade även på att gosa lite med en katt som jag fick syn på! Tänk om man skulle övertala mamma och pappa till att få en sådan här gosig liten sak. Hmmm!

Efter en dag hos farmor åkte pappa och jag hem för att överraska mamma med lite mat. Hon blev jätteglad när middagen stod på bordet när hon kom hem från jobbet.

Ska se att jag blir en toppentjej när jag blir stor då jag kan så mycket braigt redan nu. Både plantera och laga mat. Undrar vad jag ska hitta på när jag blir riktigt stor. Hmmm.

Ha det gottit. //D

söndag 10 maj 2009

Brorsan i stan

Denna helg har brorsan varit på besök. Vi har busat och myst i 190 som vanligt. När det var dags för brorsan att åka hem passade jag på att plocka lite blommor i trädgården åt honom.


Gissa om han blev glad! Även pappa fick sig en blomma eller två!


Efter vi lämnat brorsan vid bussen åkte vi hem och donade lite i trädgården. Vi satte bland annat lite potatis i jorden som vi ska ha och mumsa på i sommar. Förstod inte vitsen med att gräva ner maten vi köpt..... Varför inte bara äta potatisen. Äh, bäst att göra som de vuxna säger hur tokigt det än låter. ;O)


Efter lite förklaring så tror jag det ligger till så att ut av en potatis och lite jord så blir det flera småpotatisar! Hmmm! Näää fattar fortfarande inte vitsen med att gräva ner dem i jorden.
Ha det bästaste allahopa!
Kram Denise.

lördag 2 maj 2009

En solig dag i lekparken!

Soliga dagar och lek i temaparken är goa dagar. Helst när man tar med sig en massa fika så man kan hämta lite energi till leken. Fast det är ju inte bara jag som tycker om fika, päronen är ganska förtjusta i det oxå.
Nu ser det verkligen ut som att jag inte gjorde något annat än fikade hela tiden men det gjorde jag faktiskt.

FAKTISKT gjorde jag det faktiskt. Antar att jag levde rövare så mycket att varken mamma eller pappa hann med att ta några kort. Jag gungade, sprutade vatten, grävde i sanden, åkte rutschkana och så.... fikade jag lite till. Då åkte kameran fram igen. :O) Men som alla dagar tar även denna slut och man måste åka hem. Hoppas man kan åka tillbaka snart igen. Och att solen kommer tillbaks oxå.



Hej på er så länge.


Vi hörs så syns.