fredag 19 december 2008

Hög tid för julkortsfotografering och att klä granen!

Idag var det hög tid att bli fotograferad till årets julkort som skulle åkt iväg med posten för flera dagar sedan! Hihi. Gissa om det gick bra! Jag jobbade ypperligt under press ett tag. Värre var det för mamma som hade panik över att vi glömt fotografera mig och få iväg korten! Inte nog med det, hihi, batteriet på kameran höll på att ta slut och jag var lite för mycket på bushumör för att snällt sitta still och bli fotograferad! Det gick bra ett tag men sen körde jag åter igen mitt kända "så, eller så, eller så", vilket gjorde att korten inte blev så bra! Tur att mamma är en hejare på att redigera dom på datorn sedan så att vi får iväg några vettiga kort i år oxå! Kanske ska vara ute i god tid nästa år! Fniss.
Sen var det även idag hög tid för att klä granen! Jag var först på väg in till Håkan, våran granne, då jag trodde mamma menade att vi skulle klä på grannen. Konstigt tänkte jag att han inte kan göra det själv. Men när mamma kom med massa färglada julgranskulor förstod jag att de inte var till Håkan utan att vi skulle klä julgranen.
Om jag var till någon hjälp, det vet jag inte redigt. Mitt tålamod höll ett tag men sen försökte jag trolla dit alla kulorna med mitt trollspö, men det gick inte. Efter det styrde jag lite med att se efter om kulorna höll när man rullade iväg dom i jättehög fart eller hur mycket man var tvungen att skaka på granens grenar innan kulorna föll ner. Givetvis så tyckte inte mamma om detta så jag blev förvisad till soffan hos pappa. Lika bra det för där satt vi och mumsade på pepparkakor och drack glögg och saft medans vi kikade på tv:n och läste en saga.... och tittade på mamma som svor över alla små snören man skulle knyta fast på kulorna. ;O)
Men mitt pynt som jag gjort på dagis, det fick ingen annan än jag hänga upp. Granen blev sååååå fin när allt var på plats. Speciellt fin blev den med min namnpepparkaka som jag gjort på dagis. Den var så fin tyckte mamma så till nästa år ska vi ska göra varsin namnpepparkaka till alla i familjen och hänga upp.
Vad skoj..... hihi, Skepp O´hoj!

måndag 15 december 2008

Jag fyller 2år!

Tänk att det redan gått hela 2 år sedan du föddes, Denise, vår lilla prinsessa! Vi älskar dig mer och mer för varje dag som går. Du har nu blivit stora tjejen som varje dag förgyller våra liv med ditt skratt och alla dina små hyss! STORA grattiskramar nu när du fyller 2 år Denise, önskar Mamma och Pappa.
Då vi inte bor i världens största slott valde vi att dela upp mitt 2 års firande en aning! På Söndagen den 14:e december var det släktkalas hemma hos oss hela dagen. På förmiddagen kom Farmor och Kari för att fira mig. Jag fick en massa paket! Fick bl a min första pärlplatta och grejer till min tågbana av farmor och Kari. Givetvis var farmor inte sen på att hoppa ner på golvet och leka med mig. Sen blev det tårta och kakor. Det var jag och mamma som var mästerbagarna idag. Mamma gjorde tårtan och så fick jag själv garnera den med en massa godis! Hihi, givetvis hamnade några godisar i munnen när mamma och pappa inte såg! Hihi. Sen på söndagseftermiddagen kom mormor och gammelmormor för att fira mig. Även då blev det en massa paket. Jag fick bl a en jätte fin vagga till min docka Lisa, kläder, en stor gosig filt, förkläde och en spargris där mormor och jag skulle spara pengar till något roligt äventyr när jag blir äldre. Även nu blev det fika med tårta och kakor...... Mummms vad gott det är att fylla år.
Så var det då äntligen Måndagen den 15:e december! Min STORA dag! Dagen då jag fyllde 2år! Tihi. Dagen till ära fick jag äta frukost på sängen och öppna paket! Jag hann precis lagom öppna lite paket och leka med dem ett tag innan det var dags att ge sig av till dagis, eftersom det var måndag. Hmmm, undrar om de vet om att jag fyller år idag!?! Hur som helst så får de snart reda på det för jag ska bjuda på glass på dagis idag! Mummms.


När vi kom fram till dagis möttes vi av en jätte fin skylt där de stod mitt namn i stora fina bokstäver. Det stod att jag fyllde 2 år och brevid mitt namn fanns en bild på mig! Gissa om jag kännde mig speciell idag. Vi vinkade hejdå till mamma, la in glassen i frysen och sen var det bara att busa på i 190 på min alldeles speciella dag. När det var dags för fikastund åkte glassarna fram och jag fick önska sång samt blåsa ut ljusen på tårtan. Sen fick jag paket av fröknarna och barnen på min avdelning. Jag fick en fin guldkrona att bära och ett bordsunderlägg med Pippi Långstrump på! Ojojoj, vad glad jag blev. Tack alla Ni!

Efter dagis hade vi öppet hus. Mamma, pappa och jag hade gjort ytterligare en tårta. Vi börjar bli redigt duktiga på att göra födelsedagstårtor nu. Även nu slank det in en massa godis i munnen när jag garnerade tårtan..... Ups! Denna gång kom mamma på mig och fick bildbevis på mitt godissmaskande! Hihi. Sen slog klockan äntligen 5 och gästerna började anlända! Ojojoj vad folk det kom! Så super kul! Alla kompisarna från föräldrargruppen med deras päron, farbror Fredrich och hans familj, ja det var fullt hus när alla dök upp hemma hos oss och firade mig. Det sjöngs "jag må hon leva", öppnades paket, mummsades på korv med bröd och tårta samt busades rejält hela kvällen! När mamma och pappa sedan skulle städa hittade de märken lite här och var runt om i lägenheten! Hihi, det kallar jag fest! Det är bara att vänja sig kära päron för när jag bjuder in till kalas då är det bus i 190 och klackarna i taket! Fniss.
Tack alla för alla otroligt fina presenter jag fick och för att Ni var med och firade att jag fyllt 2 år!Det är ju toppen att fylla 2 år! Kan knappt vänta tills jag fyller år igen! KRAM KRAM.

lördag 13 december 2008

Kalas/Minijul med föräldrargruppen hos Alvar!

Lördagen den 13:e december var det åter dags att fira 2-årskalas/minijul med mina "BB-kompisar". Tänk vad tiden går fort när man har kul. Ett år gammlare har vi alla blivit.Ni ska veta att när vi träffas alla 2års hulliganer så går det undan. Den ena överträffar den andra. Är man ivägen får man skylla sig själv. Det är så kul att träffa alla kompisar för det händer alltid något hela tiden med all rörelse runt omkring. Det är som i en film min brorsa gillar. Tror den heter "Fast And the Furious" Ett passande namn på vår lilla grupp tycker jag. Givetvis är det en hel del mys oxå! Här läser Alwas pappa saga för Alvar och mig medan vi smaskar på russin. Men det var som sagt en kväll fylld med bus och fart samt lite myspys men även en massa god mat som Alvars mamma och pappa stod för. Och efter det så kom det bästaste som finns just nu..... efterrätt! Mumms det kan inte bli bättre.

Så till något annat braigt... paketutdelning... som vanligt la vi våra paket i en stor hög, sen var det först till kvarnen eller vad det heter. Alla får ju ett var i alla fall men vill man ha ett stort så får man vara där framme och slåss om det. Detta året fick jag ett jättefint Bamsepussel som låg i en fin liten låda att bära med sig.

Tyvärr kunde inte en vara med på det stora kalaset och det var Axel, som var tvungen att stanna hemma då han var sjuk. Hoppas du kryar på dig snart så att vi får ses igen och så kommer ju tomten snart och då kan man ju inte vara sjuk. KRYA på dig kompis!

TACK till Alvar och hans mamma och pappa för en super trevlig fest. Och en stor kram till alla i familjegruppen från familjen Blomqvist.

PS. Vi kanske ses snart igen, på måndag fyller jag 2 år så då är det öppet hus hos oss på själsviksvägen för alla som vill komma på mitt drop in kalas! KRAM KRAM

onsdag 10 december 2008

Här var det pepparkakor!

Idag jobbade pappa så mormor, mamma och jag passade på att julstöka lite hemma. På dagens schema stod "Pepparkaksbak". Det är ju såååå kul att baka pepparkakor. Mormor visade mig hur man skulle kavla ut degen och sedan trycka ut en massa roliga figurer. Det svåraste var nog att få pepparkakorna hela över till plåten som skulle in i ugnen. Om man tog tag i huvudet på tomtarna eller i benen på grisen så lossnade de så himlans lätt. Pappa fnissade lite när vi senare på kvällen skulle fika .... för där låg en tomte utan huvud och grisen saknade ett ben. JA, de såg lite roligt ut men goda blev dom i alla fall. Det är mycke pepparkaksbak nu innan jul. Även på dagis bakas det pepparkakor. Här står jag och mumsar på mina pepparkakor som jag bakat på dagis. Ni må tro att jag var stolt när mamma kom och hämtade mig idag på dagis och jag fick visa upp min fina påse med pepparkakor. Jag slängde i mig kvällsmaten så att jag sen skulle få mummsa på mina pepparkakor. Pappa och mamma fick självklart oxå smaka.

Mummms vad gott!