tisdag 29 april 2008

En heldag av bus!

Idag blev det en heldag tillsammans med mina vänner! Givetvis fyllde vi den med en massa buuuuuuuus! ;O)

Eftersom det var måndag så började vi dagen med en sväng förbi Nyfikarna. Eftersom vi skulle möta ett par vänner på lekplatsen på eftermiddagen åkte mamma och jag till Nyfikarna på förmiddagen istället! Ojojoj vilken skillnad mot att gå dit på eftermiddagarna som vi annars gör! Vi brukar vara si så där 4-6 barn med päron som sjunger och lekar men nu var här en hel del fler. Jag tror mamma slutade räkna personerna när hon började närma sig 30 st! Vilken skillnad på ljudnivån! Men skoj var det i alla fall. Någon som oxå hade letat sig hit var Axel och hans mamma. Tur var väl det så att man kände igen någon bland alla dessa nya ansikten!


Efter Nyfikarna mötte vi upp pappa på stan och tog en lunch tillsammans med Axel och hans mamma. Vi gick på Chill Out och käkade! Det var jätte gott men både Axel och jag var lite för trötta för att vilja sitta stilla och käka!
Men vi han att mätta magen i alla fall, och det var ju bra eftersom vi efter lunchen gick till lekplatsen inne i stan för att träffa ännu flera kompisar! Hit kom även Leo och hans mamma samt Theo och hans mamma. Dagiskillen som man inte sett på evigheter! Jätte kul! Det blev massor med bus och så givetvis fika! Pappa hade tagit med små russinpaket till alla barnen! Vad go pappa är som tänker på oss! :O)

På kvällen var jag så uppe i varv att jag röjde runt i vardagsrummet så att mamma och pappa blev helt galna! Det var nog inte en leksak som jag inte hade slängt fram. Inte en kudde i soffan som låg på sin plats eller någon bok som stod kvar i bokhyllan! I sängs åkte jag när jag väl tröttat ut mig själv! Sen var det bara för mamma och pappa att städa! Ojojoj undrar om det är lika kul att röja loss den dagen man blir så stor att man själv åker på att städa! Hmm, tror inte det! Hej svejs!

måndag 28 april 2008

Vecka 17

Låt se nu! Vad har jag haft för mig denna vecka! I början av veckan var vi och hälsade på farmor i Kristdala. Där tog vi denna underbara vårbild bland viol-blomorna! Det luktade jättegott! På gården hade dom en jätte fin och rolig lekstuga som jag bara var tvungen att kika närmare på! När det blev dags att fika lite bullar och saft åkte picknick filten fram i gräsmattan. Det var jätte mysig uppe hos Er farmor! Hit ska vi komma ofta i sommar! Kram Kram I slutet av veckan, närmare fredagen den 25:e april, var vi bjudna till Alwa och hennes päron på grillat! Det var premiärgrillningen för vår del så det var extra gott. Vi hade så trevligt hos Alwa och dom att vi stannade så länge att medhavd pyjamas fick åka på. Till sist sa dock pappa att vi var tvungna att åka hem eftersom han skulle upp tidigt och jobba nästa morgon. Tack för all god mat och super trevligt sällskap! Kram kram på Er!

Visst är de söta de små töserna i sina små pyjamaser!

måndag 21 april 2008

Grattis Philip på 2-års dagen!

Idag är det den 20:e april och jag har varit på kalas! Det är min kompis Philip Flocke som fyller hela 2 år! Hipp Hipp Hurra!


Det blev ett jätteskoj kalas! Vi fick en massa gott att äta. Jag provade korv med bröd för första gången och det var faktiskt ganska gott! Fast jag ville inte äta skinnet på korven utan den fick mamma ta bort, Hihi. Då det var fint väder passade alla på att njuta av solen och var ute och lekte. Det blev fiskdamm där man fick en spade, ett leksaksdjur och ett paket russin. De stora barnen fick godis men Meja och jag fick nöja oss med russin! Lika glad var jag för det eftersom russin är sååå himla gott! Sen lekte vi ute i Philles nya sandlåda som hans pappa hade byggt till honom i födelsedagspresent! Superkul. Det var ju tur att vi fick spadar i fiskdammen! Fyndigt! ;O) Beach-buggyn som mamma, pappa och jag köpt till Phille fick oxå hänga med ut! :O)


När vi hade busat av oss lite så gick vi in och fikade igen. Glass och kakor stod framdukat när vi kom in! Mummms det var bara att hugga i. Mätt och belåten somnade jag gutt i bilen på vägen hem när kalaset var slut.


Tack för ett jättekul kalas Phille. Hoppas du blev glad för paketet vi gav och att du fick en bra födelsedag! STORA kramar Denise med familj.

söndag 20 april 2008

Provsmakning av bröllopstårta!

Idag åkte mamma, pappa och jag in till stan för att gå till konditori Nilssons och fika! Det var provsmakning av bröllopstårta som stod på schemat. Mummmms! När vi kommer in på fiket fick vi syn på min kompis Leo och hans föräldrar som oxå var där för att ta sig en fika. Vad kul! Tänk så bra att vi mötte Leo o Co på fiket! Mamma, pappa och jag tyckte det var svårt att välja mellan de olika smakerna så Leo och hans päron fick allt hugga i de oxå! Experthjälpen rycker in! ;O) Men inte blev vi klokare för det! Fniss. Allt smakade ju så himlans gott! Det får nog bli ytterligare en provning sa pappa och flinade! Jag tyckte mest om den med hallon i! Mummmms!


På eftermiddagen kom Alwa och hennes pappa förbi på en kopp kaffe! Ja alltså min pappa och Alwas pappa drack kaffe medans jag, Alwa och mamma passade på att mysa på picknickfilten i den sköna vårsolen!


Vi drog fram en massa leksaker som vi kunde busa med utomhus tills dess att Alwa och hennes pappa skulle åka och hämta Alwas mamma på jobbet. Det är så kul när någon av mina vänner kommer på besök!

onsdag 16 april 2008

En dag i Växjö!

Idag åkte mamma, pappa och jag till Växjö! Mamma skulle hämta hem sin bröllopsklänning och då det är en bit att resa så gjorde familjen en dagsutflykt till Växjö! Efter det att mamma hämtat klänningen åkte vi till McDonalds för att få lite mat i magen. Det var första gången jag var på McDonalds så det var redigt spännande. Fick smaka pommes av mamma och pappa men inte vet jag om det var speciellt gott inte! Nä, det fick bli spagetti istället för min del! Mmmmm. Något som jag dock tyckte om var alla leksakerna som fanns där! Medans mamma och pappa åt sprang jag runt och testade de olika leksakerna. Hade även, enligt mig, väldigt roligt med att stå och vinka till människorna i bilarna som stod i kö precis utanför det stora fönstret där pappa och mamma satt och åt. Stackars mina päron som efter ett tag nog kände sig en aning uttittade där de satt och mummsade i sig sina hamburgare! Fniss
Efter maten gick vi in på en skoaffär som låg i närheten. Hihi Ni ska inte tro att det blev lugnare där inne! Mamma och pappa skulle prova skor. Sagt och gjort! Pappa gick iväg för att leta efter skor till sig och jag hängde på mammsingen! När hon var mitt uppe i att prova skor till sig fick hon även syn på ett par söta sandaler till mig! Mamma tar på mig sandalerna och sätter ner mig på golvet! "Gå en sväng, gumman, och testa om skorna är sköna att gå i!" säger hon sedan. Jag sneglar ner på skorna och sen tittar jag funderande upp på mamma .... sen sätter jag av.... raka vägen mot utgången!!!!!! Ja men mamma sa ju faktiskt "prova sandalerna" så jag satte av mot dörrarna för att prova sandalerna ute eftersom det är ju faktiskt utomhus man är när man har skor på sig i vanliga fall. Panik! Det måste sett superroligt ut! Där försöker jag rymma med skorna som ännu inte är betalda och efter mig kommer en barfota mamma springandes. Undra vad personalen tyckte! Mamma tyckte dock inte att det var lika roligt utan jag hamnade i famnen på pappa med stränga order om att inte få släppas ner på golvet! Fniss.

Efter att ha handlat klart i skoaffären gick vi vidare till världens coolaste, underbaraste och roligaste ställe i världen, nämligen leksaksbutiken Toys"R"us! Eftersom jag varit snäll i famnen på pappa ett bra tag fick jag återigen hoppa ner på golvet och springa av mig lite! Tänk er, en hel byggnad fylld med massssssa leksaker som man fick leka med!!!!!!! Trodde jag i alla fall! Hihi. Mamma och pappa fick det hett bakom öronen när de skulle hålla reda på mig där inne. Jag trodde ju givetvis att jag varit så där super duper snäll och att jag fått alla dessa fina leksaker! Jag trodde att alla leksakerna var mina, mina att leka med precis hur mycket jag ville!

Snacka om "my precious" moment! Fniss

Jag fick med en gång syn på alla bollar och i ett nafs så hade jag lossat på nätet som höll bollarna på plats! Hahaha, medans mamma och pappa var sysselsatta med att samla ihop bollarna som rullat all världens väg fortsatte jag till avdelningen för byggklossarna! När mamma hann ifatt mig var jag i full gång med att packa upp ett tuff tuff tåg som skulle åka bland alla klossarna som jag redan packat upp och hällt ut på golvet! Det var visst inte så populärt! Mamma och pappa städade snabbt undan och sen fick jag snällt gå med pappa medans mamma letade efter lite paket som skulle inhandlas. Hihi Fast det gjorde inget för efter att pappa förklarat att leksakerna inte var mina utan affärens så fick jag busa ganska bra ändå för pappa! Så länge jag kom ihåg att vara försiktig då leksakerna inte var mina! På bilden längst till höger är vi i full gång med att testa rutschkanan och sen gosade vi med alla nallebjörnarna! Helt plötsligt fick jag syn på en nallepuh-gunghäst som jag bara var tvungen att testa! Åhhh den var ju sååååå rolig! På bilden till vänster, högst upp är jag fylld av förhoppning om att pappa ska säga att denna underbara gunghäst faktiskt ska få följa med oss hem. Men på bilden under, längst ner till vänster, ser ni på mitt ansiktsutryck att jag precis får förklarat för mig att den inte alls ska få följa med oss hem!

Men snääääällllla pappa, jag vill ju faktiskt ha en sån här!

Efter lite övertalningsförmåga från pappas sida så hoppade jag till sist av gunghästen. Efter att ha vinkat hejdå till Nalle puh och alla leksakerna på Toys"R"us var det dags att påbörja resan hem till Oskarshamn igen. Efter alla små äventyr sov jag hela vägen hem! Tihi då fick i alla fall mamma och pappa koppla av lite. Det var tur det för när vi kom hem igen var jag pigg och då ska det busas!!!!

Jag var så glad över mina nya, fina sandaler med små gulliga fjärillar på. Med en gång när vi kom hem skulle jag ha på mig dom, trots att klockan var mycket och det var pyjamasdags. Sen bara vägrade jag att ta av mig dom. Först efter det att jag somnat för kvällen kunde mamma ta av mig sandalerna. Fniss!

tisdag 15 april 2008

Äntligen dags för Nyfikarna igen!

Måndagen den 14:e april fick jag så äntligen åka till Nyfikarna och busa igen. Nu tyckte mamma att jag varit frisk så pass länge att jag hade goda chanser att stå emot eventuella förkylnings-basillusker och annat som sprids bland alla småttingar! Hihi


Det var jättekul att få komma dit och busa med alla kompisarna. Det var lite läskigt i början så det var skönt att både mamma och pappa var med. Efter ett tag hade jag glömt allt det läskiga och busade på som vanligt. Pappa hade fullt upp med att hålla koll på Alwa, Axel och mig medans mamma som vanligt står bakom kameran!
Man blir trött av bus! Bäst att ta en liten vilopaus hos pappa!
Det var skönt att vila hos pappa lite då och då.... hihi det tyckte nog pappa oxå eftersom även han var trött efter att ha jobbat natt hela helgen! Stora kramar till pappa eftersom han segade sig upp och följde med till Nyfikarna idag bara för att få busa med lilla mig!

lördag 12 april 2008

En dag i lekparken!

Idag, fredagen den 11:e april fortsatte vårsolen att skina underbart! Efter lunchen åkte mamma, pappa och jag in till lekplatsen i stan för att njuta av det fina vårvädret! Där mötte vi även Magnus och Alvar samt Mattias och Leo som även de var sugna på att busa loss lite! Tänk vad skönt att få sitta och njuta av solens värmande strålar i gungan tillsammans med mamma. Och gud så roligt att få åka rutschkana med pappa om och om igen.
Visst blev bilden med mig, Alvar och Leo samt våra pappor högst upp i rutsckanan bra!

tisdag 8 april 2008

Bus på hemmaplan istället för Nyfikarna!

Måndagen den 7/4 var det som vanligt bus på schemat! Vi brukar ju gå till Nyfikarna på måndagarna men mamma hade fått höra att det var väldigt mycket förkylningar som härjade på dagis så vi bjöd hem ett par vänner på bus och fika hemma hos oss istället! Tur var nog det för vädret var alldeles underbart att vara ute och leka i! Vi grävde runt i sandlådan, som ännu inte fått någon sand, och coola Theo, som för övrigt har börjat på dagis, planterade stenar i mammas blomkruka! Hihi Efter allt busande var det smarrigt att få komma in och fika lite. Sen passade jag på att mysa lite i knät på Mattias medans Theo klättrade runt i soffan och Leo promenixade med "Ankis"!

söndag 6 april 2008

Börjar piggna till igen!

Första dagarna i April var jag sjuk igen. Åkte på maginfluensa! Pust, nu vill jag inte vara sjuk längre! Eftersom pappa är i Stockholm på kurs så är det mammsingen som får ta hand om lilla mig, vilket går lika bra det! När jag i slutet av veckan började piggna till lite passade mamma och jag på att gå ut i det fina vårvädret. Inget piggar upp, både mamma och mig, bättre än en tur till lekplatsen. Fast det är klart, är man inte riktigt kry så tar det på krafterna att busa ute i friska luften! ;O) Det var så skönt att gunga att jag inte ville sluta utan slumrade istället till en liten stund i gungan! Fniss.
På fredagen var jag mycket piggare igen! Tur var väl det för det soliga och varma vårvädret höll i sig även idag. Jag hade fullt upp med att testa mina nya sandlådegrejer men då vi ännu inte hunnit fylla på med sand i sandlådan ville jag hellre sitta på altan och leka. Fast, det så klart, det var allt lite svårt att gräva i stenplattorna. Istället fick jag syn på ett par svarta, roliga, små figurer som kröp omkring på stenplattorna. Jag sysselsatte mig glatt en stund med att försöka få fatt i de små snabba rackarna! Mamma tyckte jag var jätte gullig och tog en massa kort på mig när jag kröp runt och jagade myrorna. Hihi, dvs tills dess att jag faktiskt fick tag på en och skulle se hur den smakade! Då blev det liv i luckan må ni tro! :O) Mamma slängde kameran och störtade över mig för att hinna hindra min första "myrsmaksupplevelse"! Blev skitskraj! och tappade den lilla rackaren som snabbt kröp iväg! Det får väl bli en annan gång, Balloo har ju sagt att det ska kittla dödsskönt i kistan, så det bara måste man ju prova. Fniss.
Samma eftermiddag kom även våra underbara grannar, Håkan och Berit, över på en kopp kaffe. Vi satt och myste i solskenet på altan och hade det redigt trevligt. Tur att vi har så goa grannar som ser efter mamma och mig när pappa är bortrest! Kram på Er!


På helgen kom så äntligen pappa hem igen! Det var så kul att leka med pappa så nu brydde jag mig inte om att det inte fanns så mycket sand i sandlådan utan vi hoppade glatt i och grävde som bara attan! Sen hjälpte jag även pappa att montera upp grinden! Pappa tyckte nog att jag hade blivit stora tjejen medans han varit borta så han är nog lite skraj att jag ska rymma hemifrån! Inte skulle jag rymma, när goa, underbara pappa och mamma finns här hemma! Hmmm. Nu när jag tänker efter så kanske inte grinden alls är till för att jag inte ska rymma ut ... utan för att busiga, coola, pojk-kompisar inte ska kunna ta sig in lika lätt! Hmmm. Pst! Bara så att Ni vet, det finns ett hål i häcken som man kan krypa in igenom! Fniss